Det är allas vårt ansvar att minska risken för smittspridning. Här är råd och riktlinjer till dig som spelare under coronapandemin.

Merparten av restriktionerna har tagits bort

Uppdatering 9 februari 2022: Från och med 9 februari 2022 september har myndigheterna tagit bort merparten av de restriktioner och råd som påverkat samhället, inklusive de som berört idrotten.

Det innebär att du nu kan spela golf, tävla, träna, besöka klubbhus, restaurang och shop och delta i möten och aktiviteter på klubben, både inomhus och utomhus.

Fortsatt gäller Folkhälsomyndighetens råd om att stanna hemma vid symptom på Covid-19. Ovaccinerade rekommenderas fortsatt att hålla avstånd och undvika trängsel.

Om smittspridningen ökar och myndigheterna åter skärper restriktionerna kan det vara aktuellt att återinföra de råd och rekommendationer för golfspel som tidigare rått under pandemin.

Tack!

Stort tack för att du har varit en del av Golfsverige under denna annorlunda och svåra tid, har följt alla råd och rekommendationer och för att du fortsätter visa hänsyn gentemot de runtomkring dig!

Riktlinjer om corona för golfklubben

Informationen ovan riktar sig till dig som är golfspelare. Du som är ideellt engagerad eller anställd i en golfklubb eller i övriga Golfsverige hittar mer information här:

Generella råd och riktlinjer för golfverksamhet ➤

Råd och riktlinjer gällande tävling ➤