Hej lärare! Nu kan du och din klass prova simulatorgolf gratis. Missa inte möjligheten till en kul aktivitet och chans att spela golf på ett annorlunda sätt. Här hittar du allt du behöver veta!

Simulatorgolf i skolan riktar sig till elever i årskurs 4–6. Projektet erbjuder skolor att gratis boka in en idrottslektion eller friluftsdag på en närliggande klubb eller anläggning som erbjuder simulatorgolf. Detta som en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan

Kolla in filmen från när klass 6A från Ältaskolan i Stockholm testade simulatorgolf i Nacka Indoor: 

Bokning, utrustning och ersättning

För skolor

 • Låter det kul? Bra, så här gör du för att boka.

  1. Gå in på svenskgolf.se och leta upp en simulatoranläggning eller digital range nära din skola.

  2. Hittar du ingen anläggning nära dig? Kontakta john.lindberg@golf.se med en intresseanmälan, så ser vi om vi kan matcha er med en närliggande anläggning (alla anläggningar finns inte med i listan ovan).  

  3. Ta kontakt och boka. Hänvisa till projektet "Simulatorgolf i skolan".*

  Gratis utrustning finns på plats

  Svenska Golfförbundet ersätter anläggningen för hyra av simulatorerna. Det finns utrustning på plats. Det enda ni behöver tänka på är att ta er dit!

  * Om anläggningen eller klubben behöver information om projektet, hänvisa dem till golf.se/simulatorgolfiskolan

För anläggningar

 • Ta tillfället att bjuda in närliggande skolor till er simulatorgolfanläggning!

  Vi hoppas projektet är en möjlighet att nå juniorer i området, och kanske på en tid på dygnet när beläggningen är lite lägre.

  Ta kontakt med närliggande skolor, informera dem om projektet och välkomna dem till din anläggning. Till din hjälp finns förslag på brevmall att ladda ner. Komplettera den med logga och uppgifter om just din anläggning vid det gulmarkerade, eller använd en egen mall.

  Brevmall simulatorgolfhall

  Beställ klubbor och bollar utan kostnad

  Har ni ingen låneutrustning så står Golf & Companies för det. Utrustningen får ni behålla till framtida prova på-tillfällen. Skicka ett mejl till tim@golfandcompanies.se för att lägga en beställning. Bagen är anpassad för elever i årskurs 4-6. Leveranstiden är cirka två veckor.

  SGF står för hyra 

  Svenska Golfförbundet ersätter er med 200 kronor/timme och simulator (inkl. moms). Efter avslutad lektion eller friluftsdag, skicka en faktura till john.lindberg@golf.se.

  Svenska Golfförbundet, organisationsnummer 802001-2251.
  Märk fakturan med "Simulatorgolf i skolan".

  En anläggning innefattar simulatorgolf inomhus, men kan också vara en digital range. 

För klubbar

 • Har ni en digital range eller simulatoranläggning på er klubb? Super!

  Då kan ni ta chansen att bjuda in närliggande skolor genom projektet Simulatorgolf i skolan. Ett tillfälle att rekrytera juniorer genom att låta dem prova golf på ett annorlunda sätt. Scrolla på sidan för att läsa mer om projektet. 

  Ta kontakt med närliggande skolor, informera dem om projektet och välkomna dem till din anläggning. Till din hjälp finns två olika förslag på brevmallar att ladda ner. Komplettera med logga och uppgifter om just din anläggning vid det gulmarkerade, eller använd en egen mall.

  Brevmall digital drivingrange

  Brevmall simulatorgolfhall

  Beställ klubbor och bollar utan kostnad

  Har ni ingen låneutrustning så står Golf & Companies för det. Utrustningen får ni behålla till framtida prova på-tillfällen. Skicka ett mejl till tim@golfandcompanies.se för att lägga en beställning. Bagen är anpassad för elever i årskurs 4-6. Leveranstiden är cirka två veckor.

  SGF ersätter klubben

  Svenska Golfförbundet ersätter er med 200 kronor/timme och simulator (inkl. moms). Efter avslutad lektion eller friluftsdag, skicka en faktura till john.lindberg@golf.se.

  Svenska Golfförbundet, organisationsnummer 802001-2251.
  Märk fakturan med "Simulatorgolf i skolan".

  En anläggning innefattar simulatorgolf inomhus, men kan också vara en digital range. Då ersätts klubben med en summa motsvarande klassens storlek. 

4 steg för en lyckad lektion i simulatorgolf

 1. Ta er till simulatorgolfhallen. Personal finns på plats som hjälper till under besöket. Klubbor och bollar finns att låna. Eleverna kan ha vanliga kläder men rena skor.  

 2. Samla eleverna och gå igenom grunderna i golfsvingen. Se filmen nedan för att lära dig hur du slår ett golfslag.

 3. Dela in eleverna i grupper och sprid ut på simulatorerna. Tre till fyra elever per simulator är lagom. Uppmana de som står i kö att stå utanför mattan och utan golfklubba i handen för att undvika skador.

Grunderna i golfsvingen

Kolla in filmen nedan för några enkla tips på hur du slår ett golfslag. Lycka till och ha så kul på träningen!

Om Simulatorgolf i skolan

Projektet Simulatorgolf i skolan drivs av Svenska Golfförbundet i samarbete med branschföreningen Golf & Companies. Det startade 2023 och får stöd från Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan

Läs mer om simulatorgolf här

För mer information, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.
Sofia Pettersson
Tim Johansson