Hej lärare! Vill du och din klass prova ett annorlunda sätt att spela golf?  Här hittar du allt du behöver veta för en lyckad lektion i simulatorgolf.

Alla kan spela simulatorgolf, oavsett om man spelat golf tidigare eller inte. I simulatorerna finns många roliga spel för olika åldrar och färdigheter. Låt eleverna fånga monster, spela bana i öknen, eller traditionella golfbanor från världens alla hörn!

Kolla in filmen från när klass 6A från Ältaskolan i Stockholm testade simulatorgolf: 

Låter det kul? Bra, så här gör du för att boka.

Leta upp en simulatoranläggning eller digital range nära din skola. Svensk Golf har tagit fram en guide över anläggningar runt om i Sverige, baserat på golfdistrikt. Kolla in den här och kontakta anläggningen för att boka tid. 

4 steg för en lyckad lektion i simulatorgolf

  1. Ta er till simulatorgolfhallen. Personal finns på plats som hjälper till under besöket. Klubbor och bollar finns att låna. Eleverna kan ha vanliga kläder men rena skor.  

  2. Samla eleverna och gå igenom grunderna i golfsvingen. Se filmen nedan för att lära dig hur du slår ett golfslag.

  3. Dela in eleverna i grupper och sprid ut på simulatorerna. Tre till fyra elever per simulator är lagom. Uppmana de som står i kö att stå utanför mattan och utan golfklubba i handen för att undvika skador.

Grunderna i golfsvingen 

Kolla in filmen nedan för några enkla tips på hur du slår ett golfslag. Lycka till och ha så kul på träningen!

Projektet är slut

Från och med den 17 oktober 2023 kl 11:00 är det inte längre möjlighet att söka ersättning för projektet "Simulatorgolf i skolan". Sidan ligger kvar som information till lärare.

För mer information, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.
Tim Johansson