Expertteamet

Internationella framgångar på högsta tournivå är Swedish Golf Teams mål. En pusselbit för att nå detta högt uppsatta mål är Swedish Golf Teams expertteam.

Många av våra svenska spelare använder sig av den service och expertis som Swedish Golf Team tillhandahåller både ute på touren men också under träningsdagar och läger. Detta är också idén med teamet, att erbjuda expertkunskap till toppspelare så att de får bästa möjliga förutsättningar att prestera.

En effekt av detta är att alltid har färsk information om vad som sker på högsta nivå och vad som behövs för att prestera på absoluta toppnivå. Denna information sprids sedan i olika kanaler till spelare, tränare, coacher, ledare, föräldrar med flera, som finns i utvecklingsmiljöer såsom klubb, distrikt, golfgymnasium, pojk-, flick, herr- och damlandslag.

Spelstatistik och biomekanik

John Hellström

John har varit golftränare i över 20 år och varit utsedd av PGA som årets tränare. Han ansvarar för SGFs forskning och utveckling, samt stödjer spelare och tränare med 3D, biomekanik och TrackMan analyser. TrackMan certifierade John som första TrackMan Master i världen. Han har högskoleexamen i träningslära, idrottspsykologi och är även utbildad idrottslärare. John har doktorerat vid Örebro Universitet i ämnet Idrottsvetenskap med avhandlingen Expert Performance in Golf. Han är ofta anlitad som internationell föreläsare. Johan ansvarar för framatagande och uppdatering av golfens kravprofil.

Fystränare och sjukgymnast

En man i 60-års åldern med kort grått hår och en flaggblå tröja med huva på sig.

KG Nissén

KG är verksam som sjukgymnast sedan 1983. Han har även mångårig erfaren som fystränare för golfare och utbildad därtill genom SwGT och har genomgått TPI medical level 3. Med start 2010 är han verksam på Europatouren för herrar. En egen elitkarriärer som medeldistanslöpare har han bakom sig.

Puttning

Man i 40-års åldern med kort blont hår och ljusblå tröja.

Jon Karlsen

Jon är doktor i puttning, han försvarade sin avhandling "Performance in golf putting" 1 oktober 2010 i Oslo på Norges Idrottshögskola. Han har även en masterexamen i biomekanik. När han inte jobbar med svenska toppspelare är han verksam som Golf Director på WANG Toppidrett i Norge. Jon har gjort många vetenskapliga artiklar som inkluderar såväl teknik, som utrustning och greenläsning.

Högsta tournivå damer

En man i 40-års åldern med kort mellanbrunt hår och en mörkblå tröja med gula ränder på höger axel.

Patrik Jonsson

Patrik är tränare och coach och är övergripande ansvarig för hela damspåret inom landslaget. Patrik är landslagets coach på högsta tournivå där han på plats stödjer spelare och spelarnas nätverk. Spelarna får kontinuerligt stöd genom teknisk feedback, feedback från tävlingsspel samt stöd med upplägg och genomförande av träningspass. Vi samarbetar och har kontinuerlig kontakt med spelarnas nätverk för att kunna ge dem bästa möjliga stöd att prestera på högsta tournivå.

Högsta tournivå herrar

Man i 40-års ålderna med kort mörkt hår och blå pike.

Ola Lindgren

Ola är tränare och coach med övergripande ansvar för hela herrspåret inom landslaget. Ola är landslagets coach på högsta tournivå där han på plats stödjer spelare och spelarnas nätverk. Spelarna får kontinuerligt stöd genom teknisk feedback, feedback från tävlingsspel samt stöd med upplägg och genomförande av träningspass. Vi samarbetar och har kontinuerlig kontakt med spelarnas nätverk för att kunna ge spelare bästa möjliga stöd att prestera på högsta tournivå.

Mental träning

Man i 40-årsålder i mörkblå tröja och vit keps med mörkt skägg.

Marcus Börjesson

Marcus Börjesson jobbar som mental expert inom landslagets expertteam. Han finns verksam från damlandslag upp till högsta tournivå. Marcus jobbar till vardags med forskning, utbildning och coaching på Försvarshögskolan. Han har författat flera vetenskapliga artiklar och även läroböcker inom det psykologiska området.

 

För mer information, kontakta

Porträttbild på Katarina.