Stockholm satsade på Farmen

Stockholms Golfklubb bedriver sedan lång tid golfträning för barn och ungdomar som inte kräver något medlemskap, kallat Farmen.

Snabbfakta

Antal hål: 18
Invald i SGF: 1904

Syfte med projektet

Då klubben har kö för medlemskap är detta en möjlighet att kunna träna och samtidigt få poäng som leder till medlemskap på några år.

Så gjorde Stockholms GK

Farmenverksamheten har funnits sedan mycket länge och vänder sig till alla barn och ungdomar i kommunen, utan krav på anknytning till klubben. Klubben bedriver både vinterträning en dag per vecka samt sommarträning två dagar per vecka.

Årskostnaden för att deltaga ligger i spannet 1 700 - 2 000 kronor och idag deltar cirka 225 barn och ungdomar. Barn som deltar i Farmen får rankingpoäng, beroende på hur mycket de deltar. Intag i Stockholms Golfklubb sker sedan helt på de rankingpoäng man samlat in och normalt tar det cirka två år att bli medlem. Vanligtvis är det enda sättet att bli juniormedlem.

Projektet har lett till att klubben fått många duktiga och framgångsrika juniorspelare

Farmen arrangerar även tävlingar för deltagarna på söndagseftermiddagar och den tid man är Farmenmedlem räknas även som kötid för eventuellt seniormedlemskap. 

För mer information kontakta

Det finns ingen tillgänglig bild.