Skaftö har skolan och Kinhults

Skaftö GK har sedan en längre tid arbetat framgångsrikt med klubbens juniorer och har ett nära samarbete med ortens skola.

Snabbfakta

Antal hål: 18
Invald i SGF: 1965
Samarbetspartners/Utförare: Lokal skola

Syfte med projektet

Målsättningen är att framgången ska locka fler juniorer, utveckla duktiga golfare och få golfen att vara en naturlig idrott för Skaftöbor.

Så gjorde Skaftö GK

Skaftö har en framgångsrik junior- och elitverksamhet med flera framgångar såväl på proffs- som amatörsidan, både dam och herr. Grunden till den positiva verksamheten står mycket i den engagerade tränaren Mikael Kinhult och ett nära samarbete med skolan på Skaftö.

Varje år har man en propagandadag i samarbete med skolan där alla elever och anställda bjuds in, gärna tillsammans med anhöriga, där de får prova på golf både på banan och övningsområden.

Tränare har sedan fortlöpande kontakt med klubben och junior- och knatteträning erbjuds redan från 4 år med fri utrustning.

En riktad satsning har gjorts mot nybörjarseniorer där en medlem erhåller ett paket med lektioner, medlemskap och utrustning till ett fast pris. Det har också gett ett bra resultat och klubben börjar nu närma sig max antal medlemmar. 

För mer information kontakta

Det finns ingen tillgänglig bild.