Linköpings tjejdagar vill inspirera

Under tre års tid har Linköping arrangerat tjejdagar som ökat i antal i samarbete med flera klubbar. Tanken är att tjejerna ska få inspiration och växa både på och utanför golfbanan.

Snabbfakta

Antal hål: 18
Invald i SGF: 1948

Syfte med projektet

Antalet juniortjejer i Golfsverige har de senaste 10 åren halverats och vi vill att den trenden ska vända uppåt igen. Av egna erfarenheter vet vi att de flesta tjejer värderar det sociala umgänget högre än själva sporten, åtminstone i början, och att de behöver förebilder att se upp till och inspireras av. Genom golfen utvecklas man naturligtvis som spelare, men framför allt utvecklas man som person

Vi vill med golfen som verktyg inspirera unga tjejer till att våga tro på sig själva och sina drömmar. Därför arrangerade damlaget på klubben både 2014 och 2015 en tjejdag för klubbens juniortjejer med fokus på laganda och skoj.

2016 utvecklade vi konceptet och bjöd även in tjejer från Åtvidabergs GK och Vadstena GK till en dag med lära-känna-övningar, lagtävlingar och många skratt. Syftet med dessa dagar har alltså inte varit stenhård träning, utan snarare att tjejerna ska inspireras till att bli sitt bästa jag, både på och utanför golfbanan.

Så gjorde Linköpings GK

Vid första träffen 2014 deltog sex tjejer från Linköpings GK, 2015 ökade deltagandet till 21 tjejer. I år, 2016, var vi vid första tillfället 30 tjejer från tre klubbar och vid andra tillfället 18 tjejer från två klubbar. Åldrarna har varierat men oftast varit 10-14 år.

Det finns stora utvecklingsmöjligheter för projektet. Man skulle kunna ordna aktiviteter året runt, bjuda in fler klubbar, göra utbyten med andra idrotter, ordna en prova-på-dag för tjejernas kompisar som inte spelar golf… Bara fantasin sätter stopp.

Vi som har drivit det här projektet i år (tillsammans med Vadstena GK och Åtvidabergs GK) heter Lisa och Malin Senneryd och har själva fått så otroligt mycket av golfen under vår uppväxt. Det här är ett sätt för oss att ge tillbaka något till sporten. Det är väldigt inspirerande för oss att se tjejerna vilja utvecklas och att kunna hjälpa dem att våga tro på sina drömmar.

För mer information kontakta

Porträttbild ej upplagd