Bråviken tar hand om de yngsta

Bråvikens GK har sedan många år en väl utvecklad och fri tränings- och knatteverksamhet där knattarna har en 5-hålsbana med konstgräsgreener.

Snabbfakta

Antal hål: 27
Invald i SGF: 1992
Projekt påbörjat: 2005
Samarbetspartners/Utförare: Idrottslyftet

Syfte med projektet

Att fånga upp knattar i tidig ålder under leksamma former och se till att de trivs så att de på lång sikt väljer golfen som huvudaktivitet.

Så gjorde Bråvikens GK

Bråvikens GK har länge haft en bra knatteverksamhet. Sedan 2005 finns det möjlighet för barn redan från 3-årsåldern att få kontinuerlig träning och ledning, vilket utvecklat många duktiga spelare. Knattar som deltar i verksamheten är befriade från avgifter och år 2015 var cirka 75 knattar i regelbunden träning och lek varje tisdag. Juniorer och elitspelare hjälper till som hjälptränare under pros ledning. Maxåldern är 12 år.

Verksamheten har också inneburit att fler föräldrar börjat spela samt fått effekten att elitlaget idag till stor del består av unga juniorer, den yngste född 2002.

Sedan 2007 har man en knattebana, fem hål med konstgräsgreener, som finansierats genom Idrottslyftet. Alla knattar får spela gratis även om man inte är medlem. Om man saknar utrustning kan man få en boll att spela på samt låna klubba i shopen. 

För mer information kontakta

Det finns ingen tillgänglig bild.