Billigare årsavgift hos Chalmers

På Chalmers GK har man tagit juniorutvecklingen ett steg längre och skapat flera olika möjligheter att hitta gemenskap, lära känna varandra samtidigt som man utvecklar sitt spel.

Snabbfakta

Antal hål: 18
Invald i SGF: 1980
Projekt påbörjat: 2014

Syfte med projektet

Genom att ta fram flera olika förmåner och träningssätt för juniorer har man som mål att få en väl utvecklad juniorverksamhet.

Så gjorde Chalmers GK

Chalmers har sänkt årsavgiften för juniorer upp till 14 år så att kostnaden endast är 500 kronor. Medlemskap är ett krav för att man ska få vara med på träningen. Man har cirka 150 juniorer i träning plus Golfkul där det är cirka 60 stycken som tränar.

Klubben bedriver också Chalmers junior tour, en söndagstävling som spelas fem gånger under säsongen. Det har varit 20-40 startande varje gång med hjälp av föräldrar. Syftet är att juniorerna ska hitta gemenskap på banan och lära känna varandra snarare än att uppleva det hela som en tävling. 

Klubben har även tagit fram närspelsmärket, som fungerar ungefär som simningens olika märken. Det är sju steg som man kan nå genom att klara av olika övningar inom närspel. Fem gånger per år har man möjlighet att göra närspelsmärket. I och med detta har klubben också börjat utveckla en närspelsbok som ska hjälpa juniorerna ännu ett steg. 

För mer information kontakta

Det finns ingen tillgänglig bild.