Lannalodge sålde av mark

Lannalodge Golfresort har sedan 2010 successivt styckat av mark från 9-hålsbanan för villa- och radhustomter samt en ny korthålsbana.

Snabbfakta

Antal hål: 18
Invald i SGF : 2010
Projekt påbörjat: 2010

Resultat av projektet

Sedan övertagandet av anläggningen har nya ägarna haft målsättningen att utveckla området för ekonomisk bärighet och anläggningens utveckling.

Så gjorde Lannalodge Golfresort 

Efter Örebro GK:s konkurs och övertagandet så påbörjades arbetet med hur anläggningen och marken kunde utvecklas. Man konstaterade att nio hål var byggda vid fel tillfälle och inte kunde beläggas. Kontakt med kommunen togs 2010 om möjligheten att planlägga detta område. När planen godkändes för första etappen stängdes tre hål och 42 tomter såldes omgående, samtidigt som kommunen erhöll mark för skola med mera.

På samma område såldes sedan 30 radhustomter. Det första området är nu färdigbyggt och integrerat i området öppnas nu en utmanande par 3-hålsbana om nio hål. På resterande sex hål har nu 80 ytterligare villatomter planerats varpå 17 såldes omgående. Som ett ytterligare led i utvecklingen flyttas golfshopen ut till bostadsområdet och en pizzeria öppnas på klubbhusområdet, som successivt utvecklas åt hållet att vara ett servicecenter. 

För mer information kontakta

Det finns ingen tillgänglig bild.