Status i början på januari

Förbundsmötet tog beslut om det nya regelverket och det nya digitala stödet i slutet på april 2019. Sedan dess har ett omfattande arbete pågått här på Svenska Golfförbundet tillsammans med PGA, SISU Idrottsböcker och RF.

Uppdraget från förbundsmötet är tekniskt omfattande där vi kopplar ihop SISU:s plattformar med GIT Online och delar av IdrottOnline. Syftet är att ge nybörjaren, men även golfklubben, en så enkel upplevelse som möjligt där systemen pratar med varandra och enkel uppföljning är möjlig.

Bygget innehåller också integration med teknsikt stöd för världshandicapsystemet (WHS) eftersom vi måste följa det regelverket och göra det möjligt för klubben att arbeta sömnlöst från GIT Online rent administrativt.

Den pedagogiska strukturen och innehållet i plattformen är i stort klart. Den uppdaterade Grönt Kort-boken är på tryck med beräknad säljstart i början på februari (kan förbeställas via SISU redan nu).

Vad är nytt i materialet?
En del av det nya Grönt Kort-materialet för vuxna är baserat på det som funnits 2019. Kompletteringar som gjorts är bland annat:

✔ Anpassningar till WHS
✔ En ny pedagogik kring golfvett under namnet Golfa Schysst!
✔ Bättre förklaringar av golfanläggningen som helhet
✔ En mer steg-för-steg-baserad introduktion till golfens regler
✔ Fler uppmaningar om att nyttja PGA-tränaren i sin introduktion
✔ Enklare möjligheter att hitta golfklubbar i den digitala plattformen

I den nya plattformen finns också de beslutade kontrollpunkterna för teorin. Dessa måste klaras av för att Grönt Kort ska kunna tilldelas.