Land of hopes and dreams

Swedish Golf Tour en plats för hopp och drömmar. Många, möjligen alla, av de som peggar under Winter Series har ett hopp om att spela på Europatouren eller PGA Touren och även drömmar om att pegga i majors.

Det kan verka långt till Augusta National, Bethpage Black, Pebble Beach och Royal Portrush från Lumine Golf Club och helt ärligt är det nog rätt långt också. Men Winter Series på Lumine kan vara en bra start på en säsong och för den som vill och orkar lägga ned det jobb som krävs kan den sluta med att hopp blir verklighet.

I år precis som de senaste sex åren startar Sveriges professionella golftour med två tävlingar på Lumine Golf Club i Spanien. Startfälten under Winter Series är ofta riktigt bra då Challengetour ännu inte startat säsongen och nordiska spelare med spelrättighet där ofta startar säsongen på Lumine.

Förra året segrade Sebastian Söderberg i en av tävlingarna under Winter Series. Han spelade därefter till sig ett Europaturkort via spel på Challengetour under 2018. Även Niklas Lemke och Per Längfors lirade Winter Series 2018. De båda kvalade under förra hösten in till Europatouren där finalkvalet avgjordes på samma banor som de lirade Winter Series på.

Ingen av dessa tre är på plats på Lumine i år. De är alla tre i Oman och spelar Oman Open på Europatouren. Ingen av dem är ännu inne i någon av årets majors. Söderberg har dock redan peggat i U.S Open. Det var 2016 på Oakmont som Söderberg spenderade en vecka på drömmarnas fält.

Där på Oakmont 2016 fanns även Stenson, Johnson, Rahm, Rose, Mickelson och Lundberg.

Micke Lundberg som denna veckan lirar Winter Series och som har tre segrar på Europatouren på meritlistan är ett bevis på att hopp och drömmar inte har någon ålder. Micke är heller inte ensam om majorstarter och flertalet säsonger på Europatouren i det startfält som lirar årets premiär på Swedish Golf Tour.

Det finns en rak väg från Swedish Golf Tour för herrar till världens topptourer och därifrån även mot World Golf Championship och majors. Det du behöver göra är att lira bra golf, riktigt bra golf.

Så frågan är bara vem eller vilka är det som kommer att göra verklighet av sina hopp och drömmar?

Jag har ingen aning. Men att det i morgon finns blivande Europatourspelare som lirar årets sista varv på Winter Series det är säkert. Möjligen finns också någon framtida majorsegrare på Lakes Course under söndagen.

Startlista rond 3 Lumine Lakes Open.

Bild ovan: Sebastian Söderberg på rangen vid U.S. Open 2016.
Bild nedan: Micke Lundberg skriver autografer vid U.S. Open 2016.