Kulan i luften (9 2020 majoredition)


Vi är i första veckan i augusti och idag torsdag startar årets första major, PGA Championship på TPC Harding Park i San Fransisco. Tre svenskar kommer till start, Henrik Stenson, Marcus Kinhult och Alex Norén.

Norén
Sist in, inte bara av svenskarna utan av alla, var Alex Norén som onsdag kväll fick redan på att hans position som första reserv nu var utbytt mot en starttid, 8:28 från första tee. Alex verkar vara i god form slutade t9 förra veckan och t3 veckan innan dess på PGA-tour.

Stenson
Den högst rankade svensken på världsrankingen är Henrik Stenson på 33:e plats. Han gjorde comeback förra veckan vid WGC-tävlingen i Memphis och slutade t35 samtidigt som han tangerade rekordet för antal par över 72 hål med 62. Så det långa spelet verkar vara i ordning och han har lirat bra på TPC Harding Park tidigare, slutade trea efter Tiger Woods och John Daly vid WGC-tävling 2005.

Kinhult
Marcus Kinhult gör nu sin fjärde start efter uppehållet. En seger i KM på Skaftö Golfklubb samt en start på svenska MoreGolf Mastercard Tour och en på Europatouren är vad Marcus har med sig in till start i sin tredje major. Efter veckans tävling har han spelat tre av fyra majors, det är bara Masters kvar. Hans form är svår att sia om men banan kan nog passa när den sätts upp för majorspel och rakt från tee och bra koll på järnspelet premieras.

Norlander
Henrik Norlander är bäste svensk på PGA-tourens FedEx Cup-ranking med en 63:e plats, men han är inte med i PGA-Championship. Han är när detta skrivs andra reserv.        

TV & Stream & Podd
Sändning i Sverige står Nent Group för, de förmedlar denna dels i V Sport Golf (tidigare Viasat Golf) och i Viaplay.

Anders Sjöstrand, Pierre Fulke och Per-Ulrik Johansson är de som kommer att finnas med från torsdag till söndag för att kommentera.

För er som vill ha mer förhandssnack så rekommenderas poddar från Svensk Golf där Oscar Åsgård och Jesper Johansson snackar PGA Championship. Det görs också killarna i No Laying Up, de har även med Curtis Strange i sin podd.

Finns där poddar finns.

VECKANS PROFIL
Mikael Lindberg AIK Golfklubb. Hittills så är han den som lyser absolut strakast på MoreGolf Mastercard Tour, t9 i SM Match efter att ha åkt ut i kvarten trots att han var sju under par. I övrigt ser resultatraden ut som följer: t8-1-2-2-1-2. Han har fler rankingpoäng än tvåan och trea tillsammans.  

VECKANS TIPS
Att ikväll torsdag 18:00 logga in på Swedish Golf Teams Instagram-live. Där dyker Tim Widing upp och snackar TPC Harding Park som han lirat mer än troligen alla svenskar, Bandon Dunes där han skall lira U.S. Amateur och så blir det nog även snack om trick-shots.

TILL START
LPGA
Madelene Sagström, Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Linnea Ström, Linnéa Johansson och Louise Ridderström.

European Tour 
Niklas Lemke, Rikard Karlberg, Joel Sjöholm och Oscar Lengdén

Major - PGA Championship 
Alex Norén, Henrik Stenson och Marcus Kinhult.

Korn Ferry Tour 
Richard S Johnson

Planerad återstart på olika tourer
Ladies European Tour: 13–16 augusti Ladies Scottish Open, Skottland
LET Access Tour: 3–5 september Flumserberg Ladie´s Open, Schweiz   

Har återstartat
MoreGof Mastercard Tour, Nordic Golf Tour, PGA Tour, Korn Ferry Tour, European Tour, European Challenge Tour. Symetra Tour och LPGA-tour.