Att utvecklas som människa

Att utvecklas som människa och spelare genom golfen - är en av två delar i landslagets vision, den andra är - Mot lägre scorer.

Ibland kollar i alla fall jag bara på resultat utan att reflektera över vad som ligger bakom eller framför de som finns med i resultatlistan. Eller om det kan finnas fler segrare än den eller de som är högst upp i just den aktuella tävlingen.

Nedan finner ni en gästblogg signerad Ola Lindgren coach herrar amatörer i det svenska golflandslaget. Han reflekterar och hans text är värd att läsa, gör det!

// Göran Söderqvist

GÄSTBLOGG

"Sveriges lag i Herr-EM vann igår slagspelskvalet efter extremt bra spel. Idag förlorar vi semifinalen mot Finland på 4:e särspelshålet efter 10 timmar på golfbanan i spöregn och helt absurda händelser och vändningar.

Ibland påminns man om varför man jobbar med idrott. Idag var en sådan dag. Den spänning och det adrenalinpåslag som vi alla har haft hittar man inte på så många sätt under kontrollerade former. Den här spänningen kan naturligtvis bara uppstå när det finns en risk att förlora med i ekvationen. Om vi hade varit helt säkra på att alltid vinna hade inte upplevelsen varit där. Igår var en dag med seger. Idag var en av de dagar som innebär förlust.

Jag skulle önska att alla ungdomar fick den här upplevelsen av att vara en del i ett lag och att vara i en tävlingssituation där allt sätts på sin spets. Just nu är vi besvikna, men de upplevelser som vi har haft idag kommer vi alltid att ha med oss. Några av spelarna som varit med här idag kommer att bli professionella golfspelare och få upplevelser som är nära kopplade till det vi upplevde idag. Några kommer att göra andra saker än golf. Alla kommer att ha nytta av den här dagen på ett eller annat sätt, vare sig det är i golf, civilt arbete eller i resten av livet.

När vi satte oss för att snacka efter förlusten kom lite tårar i ögonen även om jag försökte hålla mig neutral. Tårarna handlade inte om att vi hade förlorat. Tårarna handlade om stoltheten för hur laget hade kämpat och vilken ära jag känner att få vara coach för ett så bra gäng människor. Tack Ludde, Pontus, Jesper, David, Tim och Oliver för en fantastisk idrottsdag.

Ola Lindgren
Coach Herrar Amatörer"