Homecoming i Stillwater – Collegeliv part 1

Torsdag kväll i ett tomt Boone Pickens Stadium, det blir annorlunda på lördag kl. 12:00.

Vi landade i Oklahoma City torsdag eftermiddag och styrde direkt bilen mot Stillwater, hem för Oklahoma State University (OSU). Vi är undertecknad och Lina Hoof, webbredaktör på golf.se, och vi är här för att uppleva och förmedla hur det kan vara att studera och spela golf på ett amerikanskt college.

Jag kommer att blogga medan Lina har med sig filmkamera och ska filma under homecoming weekend i "Stilly" och resultatet presenteras i några filmer under våren.

Vi kommer att möta de svenska spelarna Linnéa Johansson och Isabella Deilert i deras vardag med skola, golfträning och även följa med dem på match i football på lördag när Oklahoma State möter West Virginia. Just det som det handlar om som student athlete; skola, idrott och det som kallas college experience och gärna i den ordningen.

Vi kommer också att träffa och intervjua coacherna Courtney Jones, svensken Pär Nilsson och athletic director coach Holder. 

Homecoming är en amerikansk tradition som normalt genomförs under hösten. Man välkomnar alumnis (tidigare studenter) tillbaka och skapar en ett event runt till exempel ett idrottsevenemang.

Här i Stillwater är det självklart en match i football som står i centrum. På lördag väntar ett fullsatt Boone Pickens Stadium vilket innebär 60.218 åskådare klädda i orange. Det innebär också över 100.000 besökare i Stillwater och detta i ett samhälle som normalt består av 55.000 invånare och 25.000 studenter.

Häng med...