Resa med flicklandslaget, ingen lek

De är bra på golf, de är det för att de är beredda att träna hårt, de har lite flyt att det nu i Sverige finns ett gäng spelare i ungefär samma ålder som vill detsamma och som då blir utmärkt sparring mot utveckling och mot lägre scorer.

För att nå framgång underlättar det att kunna gilla läget, att ha ett fortsatt gott humör trots lite strul och att hjälpas åt för att lösa uppkomna hinder eller att inte ens se det som hinder utan som utmaningar. Det gäller både på och vid sidan av golfbanan.

Detta är berättelsen om flicklandslagets resa till eller mer riktigt resan hem från German Girls Open. Flyget var bokat hem sent samma kväll som tävlingen avslutades på, i planen så var det gott om tid från det att sista gänget avslutat sitt spel, prisutdelning var genomförd och tid för incheckning.

Två avbrott för åska, svensk segrare som självklart deltog i prisutdelningen gjorde att det därefter var bråttom.

Kort beskrivet var det som därefter hände; löpning till hyrbussen som stod parkerad en kilometer bort, färd till hyrbilsfirman som strulade, upp till incheckningen där Lufthansa hade datorproblem vilket innebar lång, lång, lång kö, charmade en Lufthansa-dam som hjälpte till med incheckning för det svenska gänget sist i kön, ny löpsträcka till säkerhetskontrollen och vidare till gaten. Alla hann fram och på flyget fick de information om att inga väskor kommit med flyget på grund av datorstrulet.

När jag dagen efter försökte få tag på Linn Grant för segercitat till pressmeddelande så var det svårt att nå fram på telefon, en signal och så ett pipljud. När jag når henne på annan väg berättar hon att hennes telefon ligger i hennes golfbag och den är kvar någonstans i Tyskland.

Frida "Brännholm" Kinhult dokumenterade vägen från prisutdelning till framkomst på svensk mark och postade det på Snapchat. Hon klippte sedan ihop det hela till filmen som går att se ovan.

Någon kanske undrar hur tävlingen slutade förutom att Linn tog sin andra raka internationella seger och tredje det senaste halvåret. Det gick ungefär som det brukar göra i år. Sverige tog hem Nations Cup vilket de gjort vid alla årets fem tävlingar, denna gång dubbelt då Sveriges två lag placerade sig etta och tvåa. I den individuella tävlingen tog Linn segern, Julia Engström slutade delad trea medan Frida Kinhult, Maja Stark och Beatrice Wallin alla slutade delade åttor. Det innebär svensk seger i fyra av de fem hittills spelade kvaltävlingarna till Junior Solheim Cup.

På lördag drar de iväg igen, denna gång till Storbritannien för Ladies' British Open Amateur Championship där Julia Engström är titelförsvarare. Då ansluter även Amanda Linnér som stod över Tyskland för att istället lira tävling i USA där hon slutade femma, de får även sällskap av damlandslaget.

Detta innebär att de svenska tjejerna som har som gemensamt mål att alla sex ska ta sig till Junior Solheim just nu ligger på följande placeringar på den europeiska rankingen dit:

1. Linn Grant Sweden 143.50
2. Amanda Linnér Sweden 114.25
3. Frida Kinhult Sweden 100.00
4. Letizia Bagnoli Italy 87.50
5. Beatrice Wallin Sweden 85.00
6. Emma Spitz Austria 71.00
7. Julia Engström Sweden 62.17
8. Alessia Nobilio Italy 54.25
T9. Line Toft Hansen Denmark 40.00
T9. Shannon McWilliam Scotland 40.00
11. Carolina Caminoli Italy 38.00
12. Alexandra Försterling Germany 37.75
13. Mathilde Claisse France 37.00
14. Maja Stark Sweden 36.50
15. Esther Henseleit Germany 32.50

PS. David Nyfjäll från Upsala Golfklubb lirade också bra i German Boys Open som avgjordes samtidigt som tjejernas tävling. En slutlig delad tredjeplats blev det för David som helgen innan Tysklandsresan laddade upp med dubbla segrar då han tog hem två JMI-tävlingar.