För klubbens eller distriktets tävlingsfunktionärer som vill bli tävlingsledare. Utbildningen sköts av klubben och finns i två nivåer för att passa olika typer av tävlingsarrangemang.

Kurstillfällen

Om utbildningen

Sitter du i tävlingskommittén på klubben eller i distriktet? Då kan du med hjälp av det här materialet hålla en tävlingsledarutbildning för era tävlingsfunktionärer.

Innehållet i utbildningen är framtaget av Svenska Golfförbundet i samarbete med ett team av förbundsdomare. Det bygger på R&A:s Committee Procedures, som är en del av den officiella regelguiden för golf.

För dig som ska gå utbildningen

Är du en funktionär som är intresserad av att bli tävlingsledare? Prata med någon i tävlingskommittén på din klubb för att ta del av nästa tillfälle.

För dig som ska hålla i utbildningen

Utbildningen finns i två olika nivåer, beroende på vilken typ av tävling klubben arrangerar. Du som utbildare väljer vilken nivå som passar bäst för din grupp.

Nivå 1: Vanliga klubbtävlingar                         
Nivå 2: Större breddtävlingar eller elittävlingar

Ladda ner utbildningarna här.

Användarinstruktioner

När du har laddat ner presentationen: läs igenom informationen på den dolda sidan (sid 2) och all text i anteckningsfältet (speaker notes). Speaker notes är ett stöd till dig som utbildare.

Innehållet ska inte ändras och filerna är därför skrivskyddade. När du ska öppna presentationen, klicka på "Skrivskydd" (eller "read only" om du har engelsk version av Powerpoint). Då kan du se innehållet och anteckningsfältet och starta presentationsläget, men du kan inte göra några ändringar.

GIT Tävling

Eftersom tävlingen hanteras i GIT rekommenderar vi att tävlingsledarutbildningen genomförs parallellt med en praktisk utbildning i GIT Tävling. Den delen kan med fördel hållas av klubbens GIT-ansvarige eller någon annan person i klubben eller distriktet som är kunnig i GIT.

Har du frågor om utbildningen?

Porträttbild på Claes.