Svenska Golfmuseet satsar digitalt
Hur ser en fjäderboll ut, när byggdes vår första golfbana och vilken svensk var först att nå internationella framgångar? En utbyggd hemsida och en digitaliserad samling gör att Sveriges rika golfhistoria nu blir mer lättillgänglig.
– Vår förhoppning är att den nya hemsidan ska kunna fungera som kunskapskälla för svenska golfare och läromedel för juniorer och golfgymnasister, säger Göran Nyström, museiintendent.
Den fysiska utställningen ska helt byggas om, med planerad invigning år 2022. I väntan på det har museet satsat resurser på att utveckla sin digitala kommunikation med Sveriges golfspelare.
På den uppdaterade hemsidan har avdelningarna för såväl internationell som svensk golfhistoria utvecklats med mer information, fler berättelser och en utökad beskrivning av golfens utveckling fram till våra dagar.
Digitaliserad samling
Golfmuseet har också en omfattande samling av föremål och litteratur som nu även är digitaliserade och finns tillgängliga för besökarna på hemsidan. I databaserna finns cirka 3 000 enskilda föremål och 2 500 böcker som har klassificerats för att göra det enklare att hitta det man är intresserad av.
Avdelningen om den svenska golfens profiler återstår att utveckla, vilket kommer att göras i samband med att den nya utställningen står färdig 2022.
Hemsidan finns på svenskagolfmuseet.se. Museet har också en Facebooksida.
Vid frågor, vänligen kontakta:
Göran Nyström, intendent Svenska Golfmuseet
E-post: info@svenskagolfmuseet.se, telefon: 0720-41 14 44
Claes Grönberg, ordförande för stiftelsen Svenska Golfmuseet
E-post: claes.gronberg@golf.se, telefon: 08-622 15 82
Om Svenska Golfmuseet
Svenska Golfmuseet invigdes år 2000 och ligger placerat i anslutning till Landskrona Golfklubb. Museet drivs av stiftelsen Svenska Golfmuseet, som bildades 1999 mellan de tre parterna Svenska Golfförbundet, Svenska Golfhistoriska Sällskapet och Landskrona Golfklubb. Detta efter ett förbundsmötesbeslut 1998. Läs mer
Om Svenska Golfförbundet
Svenska Golfförbundet (SGF) bildades 1904 och är ett av Sveriges äldsta och största specialidrottsförbund med 454 klubbar och 484 373 medlemskap fördelade på 21 distrikt. SGF:s vision är Världens bästa golf – för alla och förbundet arbetar för att öka synligheten kring golf som motions- och tävlingsidrott och golfens stora samhällsnytta. Läs mer på golf.se.