Sju Europatoursegrare till start i Katrineholm

Sverigepremiären av MoreGolf Mastercard Tour får ett starkare och mer meriterat startfält än någonsin tidigare i en inhemsk tourtävling. Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson avgörs 2–4 juli.

Värden själv, Robert Karlsson med elva segrar på European Tour, kommer till start. Likaså gör sex andra svenskar med seger på den europeiska herrtouren på sin meritlista.

– Vi är otroligt stolta över årets startfält år på Katrineholm Open. Vi har Sebastian Söderberg, Marcus Kinhult och ett helt koppel till av spelare som vunnit på Europatouren. Det är helt fantastiskt och vi är oerhört glada över att vara första tävling ut när vi nu kan spela igen på svenska MoreGolf Mastercard Tour, säger Robert Karlsson inför återstarten.


Marcus Kinhult högst rankade svensk i tävlingen

Marcus Kinhult från Skaftö Golfklubb ligger för närvarande på 94:e plats på världsrankingen. Besöket i Katrineholm blir ett första steg mot återstarten av Europatouren, där Kinhult planerar att spela sin första tävling vid British Masters 22–25 juli, där han är titelförsvarare.

– Det blir stortävling hos Robban igen, det ska bli kul. Vi spelade Challenge Tour där 2016. Nu är det svenska touren, men med minst lika bra startfält känns det som. Det är många av mina kollegor från Europatouren som kommer att spela, så det blir ett bra gäng, säger Marcus Kinhult.

Marcus Kinhult siktar på att göra sitt bästa för att ta hem segern på Katrineholms Golfklubb och ser även fram emot en möjlighet att testa tävlingsformen.

– Tävlingen ingår i världsrankingsystemet, så jag kommer absolut göra allt jag kan för att göra så bra som möjligt ifrån mig. Men det är också en bra tävling för att komma igång efter uppehållet, att kunna börja på svensk mark i skarpt läge och testa mig och se var jag står.

Hör Marcus berätta mer om Katrineholm Open i en filmad intervju, fri för media att hämta citat från, klippa utdrag ur eller använda i sin helhet. Se och ladda ner filmen här.

 

Imponerande startfält

Utöver Robert Karlsson och Marcus Kinhult finns fler intressanta svenska spelare i startfältet. Sebastian Söderberg, Joakim Lagergren, Alexander Björk, Michael Jonzon och Oskar Henningsson har alla segrat på European Tour. En annan spelare att hålla koll på är Anton Karlsson, som segrat på European Challenge Tour i år och som ligger på andra plats på rankingen Road to Mallorca.

Se hela deltagarlistan

 

Publikfritt på touren

När herrarnas proffstour nu startar säsongen 2020 i Sverige, gör den det utan möjlighet för publik att närvara. Detta med anledning av coronapandemin. Publikförbudet gäller även på damernas Nordic Golf Tour och all annan tävlingsgolf i Sverige.

Spelarna har också en del restriktioner att förhålla sig till för att motverka smittspridning. Inga caddies är tillåtna, spelarna får värma upp max 60 minuter innan start och får inte träna på anläggningen efter spelad rond. Det blir heller inga gemensamma samlingar, ingen prisutdelning och spelarna måste hålla avstånd då de befinner sig på träningsområden.

 

Följ tävlingen via webb och TV

Tävlingen i Katrineholm kommer istället gå att följa via webb, livestream och linjär TV. Livescoring kommer att finnas från första till sista slag och ett sammandrag av tävlingen kommer att sändas i efterhand i Sportkanalen.

Det blir också tourpremiär för två nya livestreams. Varje dag visas ”Slow-TV”, en okommenterad livesändning från en fast punkt. Under finalronden sänds ”Sista 9”, en livestream via mobiltelefon med kommentator. Både Slow-TV och Sista 9 sänds på nya Klubb-TV, ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och video- och streamingleverantören YouPlay.
 

Mediaackreditering

Media är välkomna till Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson. Under rådande omständigheter behöver alla journalister anmäla sig i förväg till frida.braster@golf.seEfter anmälan skickas ett mejl med riktlinjer som Svenska Golfförbundet tagit fram, baserat på det ramdokument som Riksidrottsförbundet tillsammans med Svenska Sportjournalisters förening enats om.

Intentionen är att alla på plats – spelare, funktionärer och media – ska kunna genomföra sitt jobb på ett säkert, funktionellt och trivsamt sätt.

 

Ackreditering och kontakt

Frida Bräster, ansvarig för MoreGolf Mastercard Tour
E-post: frida.braster@golf.se, telefon: 070-562 37 68

 

Bilder och rörligt material

Högupplösta bilder får användas fritt och gratis, ange fotograf Göran Söderqvist. Rörliga intervjuer med Robert Karlsson och Marcus Kinhult samt klippbilder på Marcus Kinhult är fria att använda av media – i redigerad form eller i sin helhet.

Ladda ner bilder och filmer här
 

Följ tävlingen

Leaderboard och startlista
Klubb-TV (livestreaming och videos)
Nyheter
Facebook
Instagram

 

Om MoreGolf Mastercard Tour
MoreGolf Mastercard Tour ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden. Touren är den marknadsledande professionella golftouren i Norden. Här spelar proffs från flera länder som förbereder sig för att ta steget ut i Europa. Läs mer

Om MoreGolf Mastercard
MoreGolf Mastercard är golfarens betal- och kreditkort och är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och EnterCard Group AB. MoreGolf Mastercard ger dig bonus på alla köp som sedan kan omvandlas till mer golfande, erbjuder kompletterande försäkring vid resa och för golfutrustning samt en hel del andra fördelar. Läs mer