Annika Sörenstam bjuder in morgondagens stjärnor

Världens genom tiderna bästa kvinnliga golfspelare bjuder in Europas mest lovande tonåringar på tjejsidan – för att ge dem en språngbräda i karriären och för att ge tillbaka till golfen. Årets upplaga av ANNIKA Invitational Europe arrangeras på Kungl. Drottningholms golfklubb 19–21 juni, och är den åttonde i ordningen.

Annika Sörenstam ser fram emot att få komma tillbaka till Sverige och hemstaden Stockholm för att inspirera unga tjejer som satsar på sin golf.

– Jag är så stolt över hur ANNIKA Invitational Europe har utvecklats och startfältet ser än en gång fantastiskt ut. Jag ser fram emot en kul vecka med riktigt bra golf. Vi fortsätter med vårt framgångsrika tema ”More than Golf” och kommer även i år att lägga in utbildningsblock om bland annat hur spelarna uppnår en hälsosam, aktiv livsstil och vad de kan förvänta sig under rekryteringsprocessen till college, säger Annika Sörenstam.

– De här tjejerna är inte bara framtidens golfstjärnor på college och på världstourerna, utan även nästa generation kvinnliga företagsledare. Det är framför allt detta som inspirerar mig att göra vad jag kan för att i min tur inspirera dem i sina livsval, fortsätter Annika.

78 tjejer i åldern 15–19 år från hela Europa, och även så långt bort som Argentina, deltar. 27 spelare är från Sverige (se hela listan i slutet av detta pressmeddelande). En av dem är fjolårsvinnaren Amanda Linnér från Hills Golfklubb i Göteborg, som förutom pokal och ära fick friplatser i ANNIKA Invitational USA i Florida samt Europatourens final i Dubai tack vare segern.

– För oss svenskor är det en bra chans att möta internationellt motstånd på hemmaplan och tävla mot spelare som vi förmodligen kommer att tävla mot fram över på olika tourer. Hela veckan är en upplevelse där du knyter nya kontakter med spelare från andra länder, lär dig nya saker och har roligt hela tiden tack vare fantastiska kringaktiviteter, säger den 17-åriga damlandslagsspelaren från Mölndal utanför Göteborg.

Parallellt med ANNIKA Invitational Europe arrangeras ANNIKA Cup, där de tolv högst rankade spelarna i Sverige 1215 år bjuds in att delta. Förutom specialträning med världsstjärnan får deltagarna en inblick i vad som väntar på touren och teambuildingaktiviteter tillsammans med deltagarna i tävlingen.
 

Pressträff

Välkommen på pressträff med Annika Sörenstam tisdag 19 juni på Kungl. Drottningholms golfklubb kl 14.00–15.00. Vill du ha egen tid med Annika i samband med träffen, kontakta presschef Thomas Björn på thomas@idrottenskraft.se eller 0702-30 24 84. Först till kvarn…
 

Deltagande svenskor, i bokstavsordning på förnamn:

Alice Sylvén, Uppsala GK

Andrea Grimberg Lignell, Hills GK

Amanda Linnér, Hills GK

Ebba Centerlind, Lidingö GK

Ebba Wittström, Vasatorp GK

Ellen Andersson, Falköpings GK

Elsa Svensson, Mariestads GK

Emma Henningsson, Linköpings GK

Ester Fägersten, Hills GK

Federica Tavelli Westerlund, Landeryds GK

Ingrid Lindblad, Ringenäs GK

Kajsa Arwefjäll, Ljunghusen GK

Linnea Jerlebo, Barsebäck GCC

Louisa Carlbom, Gräppås GK

Louise Rydqvist, Värnamo GK

Lovisa Gunnar, Värnamo GK

Madeleine Sund, Kumla GK

Maia Samuelsson, Karlstad GK

Matilda Cederholm, Barsebäck GCC

Michaela Lindahl, Flommens GK

Minonna Falkman Lehes, Göteborgs GK

Nathalie Borg, Haninge GK

Nora Klintheim, Barsebäck GCC

Rebecca Brink, Viksjö GK

Rebecca Gyllner, Gävle GK

Sanna Lundmark, Skellefteå GK

Sara Ericsson, Lidingö GK
 

Bilder

Bifogade bilder är fria att använda. För bilder på Annika Sörenstam (från ANNIKA Invitational Europe 2017) samt svingbild Amanda Linnér ange Foto: Göran Söderqvist. Porträttbild Amanda Linnér, ange Foto: Geoffroy van der Hasselt/AFP. Fler bilder från AIE 2017 finns att ladda ner här.  
 

För mer information om tävlingen kontakta:

Daniel Rosendahl, projektledare Svenska Golfförbundet
E-post: daniel.rosendahl@golf.se
Mobil: 073-415 43 50

Stefan Andorff, klubbchef Kungl. Drottningholms golfklubb
E-post: stefan.andorff@kdrgk.se
Mobil: 070-575 90 11