Svenskättling i ledningen av ANNIKA Invitational Europe

Svensk mamma och engelsk pappa. Det är tydligen en bra kombination för Sophie Lamb, 17, från Manchester som leder ANNIKA Invitational Europe 2015 på Bro-Bålsta GK efter första dagen.

Svensk mamma och engelsk pappa. Det är tydligen en bra kombination för Sophie Lamb, 17, från Manchester som leder ANNIKA Invitational Europe 2015 på Bro-Bålsta GK efter första dagen.

En Spanien-semester kan leda till mycket.

Kärlek till exempel.

Sophies mamma Carina, från Haninge utanför Stockholm, och pappa Phil träffades på en Spanien-semester. Carina flyttade till England och Manchester – och kort därefter föddes Sophie.

Pappa hade spelat golf som ung, men ägnade sig mest åt maraton när Sophie var liten. Ett värkande knä satte dock stopp för löpningen och han tog upp golfen igen.

Sophie hakade på – trots att flera andra idrotter som ishockey och simning upptog en stor del av hennes fritid.

Hon var elva år och på golfbanan blev hon kvar. Vid 17 har hon hunnit spela ned sig till +2,4 och debutera i Englands flicklandslag, som snöpligt fick stryk av Sverige sista matchen i EM gällande platserna nio och tio.

I går fick Sophie Lamb sin revansch. Sex under par på Bro-Bålsta och två slags ledning före spanjorskan Ana Pelaez.

- Framförallt stämde inspelen och puttningen. Jag missade bara två greener, och när jag missade – som på åttonde hålet – satte jag en 20-meters för par från greenruffen. Jag var också bra på att ge mig puttar uppför vilket är betydligt enklare än puttarna nedför, berättar Sophie Lamb och fortsätter:

- Även drivarna från tee fungerade bra. Jag missade bara en fairway på hela dagen.

Sophie Lamb hoppas förstås på en lika bra fortsättning de sista två tävlingsdagarna.

- Jag hoppas att jag ska fortsätta spela lika bra som första ronden, och framförallt ha kul!

Bästa svenska är Beatrice Wallin, två under par.

Efter första dagens spel genomförde Annika en clinic tillsammans med sin tränare sedan juniortiden, Henri Reis. Henri Reis är fortfarande Annikas tränare, numer verksam på hennes akademi i Florida. Hon visade att hon fortfarande kan slå en golfboll bättre än de flesta samtidigt som hon och Henri berättade om hennes väg till toppen och vad hon gjorde för att bli bäst.

Leaderboard

/ Thomas Björn