Duon stark(ast) – efter drömavslutningarna

Snacka om överlägsen segrare. Maja Stark, Abbekås GK, vann tjejklassen på Skandia Tour Elit - med 6 slag. ​På killsidan blev avgörandet däremot återigen en nervkittlande historia. – ​Så jäkla skönt, riktigt roligt att lyckas vinna igen, säger Jesper Svensson, Bro-Bålsta GK, efter sin seger på sista hålet.

Snacka om överlägsen segrare.
Maja Stark, Abbekås GK, vann tjejklassen på Skandia Tour Elit - med 6 slag.
På killsidan blev avgörandet däremot en nervkittlande historia.
– Så jäkla skönt, riktigt roligt att lyckas vinna igen, säger Jesper Svensson, Bro-Bålsta GK, efter sin seger på sista hålet.

Det var dukat för stor golffest i Borås under helgen. Sveriges största juniortour gästade den spelvänliga och trivsamma banan - och några av landets mest talangfulla golfspelare fanns med i startlistorna.

En spelare stack dock ut mer än övriga - och hon spelade sin livs golf.
Maja Stark,15, hemmahörande på Abbekås GK, vann tjejklassen i överlägsen stil. Maja, som stod för ett fantastiskt läckert spel hela helgen, noterades även för banrekord på Borås GK.
Efter 54 spelade hål var hon bara "starkast" och vann med hela 6 slags marginal ner till tvåan.

– Jättekul såklart, det känns bra. Jag spelade bra hela helgen och det var första gången jag slog ett banrekord. Det har börjat väldigt bra för mig i år så jag ser väldigt mycket fram emot fortsättningen.

Vann på sista hålet
Om det var en ohotad segrarinna i tjejklassen var det tvärtom på killsidan. Efter en rafflande avslutning, med flera spelare inom liten marginal, avgjorde Jesper Svensson tävlingen - med två drömslag om varandra - på tävlingens sista hål.

– Jag kollade leaderboarden första gången på hål 15 och såg att jag var med där uppe. Sen var det utslaget följt av inspelet på sista hålet som avgjorde. Skönt att det gick vägen, kommenterade 19-årige Jesper efter sin andra seger på Skandia Tour Elit.

Se hela resultatlistan HÄR