Hedblom på hemmaplan

Den här veckan avgörs Gefle Open hosted by Peter Hedblom på Avan-banan på Gävle GK. Med tävlingsvärden själv bland deltagarna. ”Det ska bli hur kul som helst att tävla på hemmaplan igen”, säger Peter.



Den här veckan avgörs Gefle Open hosted by Peter Hedblom på Avan-banan på Gävle GK. Med tävlingsvärden själv bland deltagarna. ”Det ska bli hur kul som helst att tävla på hemmaplan igen”, säger Peter.


Peter Hedblom är en av fyra svenska europatourvinnare som står bakom Nordea Tour-tävlingar 2010. Tidigare i år har Fredrik Jacobson (Forsgården) och Peter Hanson (Sturup Park) haft sina evenemang och nästa vecka är det Patrik Sjöland som bjuder på fest på Isaberg.

Hedblom är entusiastisk inför sin tävling på den älskade hemmaklubben. Gefle Open spelas torsdag-lördag i Pro-am-format, med den skillnaden att det här är två proffs och en amatör i varje lag.

- Det finns många skäl till att jag ser fram mot tävlingen, säger Peter.

-  För det första är det härligt att kunna ge något tillbaka till svensk golf och till Nordea Tour, där alla vi tourspelare inlett våra karriärer och fått vår utbildning. Dessutom är det underbart att Gävle får tillbaka en stor herrtävling igen.

- Klubben har ju stolta traditioner när det gäller svenska tourtävlingar. Jag minns själv hur jag som junior såg upp till stjärnorna som spelade Gevalia Open på 1980-talet och hur mycket det betydde när jag själv fick vara med i tävlingen. Jag tror årets tävling blir ett lyft för hela klubben, inte minst för våra juniorer.

Peter, som fyllde 40 i januari i år, minns inte exakt när han senast tävlade på hemmaklubben.

- Det måste ha varit när lag-SM spelades här och det är minst tio år sedan. Det ska bli jätteroligt att på det här sättet komma in i klubben igen och få träffa alla härliga människor under några dagar. Det är viktigt för mig. Genom mitt tävlande utomlands under alla år känns det som om jag kommit ifrån gemenskapen på Gävle GK, säger Peter.

Peter Hedblom har personligen engagerat sig i tävlingsförberedelserna och deltagit i möten varje månad sedan februari.

- Jag har bland mycket annat haft synpunkter på hur banan ska sättas upp och jag hade nyligen ett möte med Magnus Persson, som är Tournament Director under tävlingen. Jag vill att det ska vara så tufft som möjligt, att Nordea Tour-spelaren ska få en liten vink om vad som väntar när de kommer ut i Europa. Samtidigt har vi inte vågat släppa upp ruffarna alltför mycket. Jag vill ju inte bli ovän med 2 000 medlemmar.

- Det har också varit mycket intressant och lärorikt att se hur mycket ideellt arbete som krävs av klubbens fuktionärer för att kunna genomföra en tourtävling. Jag måste i det fallet nämna vår tävlingsledare Leif Blomberg, som lägger ner hela sin själ för att det ska bli så bra som möjligt, säger Peter.

En sak är spelaren Peter Hedblom mycket medveten om när han på torsdag peggar upp inför en förväntansfull hemmapublik. Han har allt att förlora.

- Alla förväntar sig att jag ska vinna, men många har nog inte förstått hur många duktiga unga spelare det finns på Nordea Tour. Jag behöver nog spela mitt bästa spel för att ta hem det här, och jag har faktiskt haft svårt att gå riktigt lågt när jag spelat sällskapsronder på Avan. Banan är svårscorad.

Och om du inte vinner så är det ett fiasko…?

- Ja, många tycker nog det. Men jag har varit med så länge nu så det får jag bjuda på, säger Peter med ett skratt.

Gefle Open hosted by Peter Hedblom spelas 5-7 augusti på Gävle GK.



Pressansvarig för tävlingen:

Leif Edbom

leif.edbom@bredband.net

070-531 22 23

Allmänna frågor om Nordea Tour:

Louise Permelin

VD Svenska Golftourerna

louise.permelin@golf.se

08-622 15 64



Följ Nordea tour på www.nordeatour.se eller via facebook och twitter.