I slutet av februari släpps en helt ny version av vår populära bokningsapp Min Golf Bokning, med nytt utseende och nya funktioner. Du kommer då behöva ladda den ner på nytt till din mobil.

Bild med två mobiltelefoner med skärmbild av en app. I en pratbubbla bredvid står Psst! I februari släpps en ny bokningsapp till Min Golf.

I nya Min Golf Bokning kommer du kunna boka starttider på majoriteten av Sveriges golfklubbar.

Den nya appen kommer att innehålla allt som fanns i tidigare app. Bland annat betalning, pushnotiser, ankomstregistring och handicapregistrering, samt alla dina bokningar, golfvänner och favoritklubbar från ditt konto i Min Golf. 

Dessutom introduceras några nyheter, som möjlighet att boka och betala golfbil direkt i appen.

"App-glapp" i två månader

Den 20 december 2023 slutade den gamla appen att fungera som officiell bokningsapp för Min Golf. Den finns kvar i din mobil om du inte gör något, under namnet Golfers Bokning.

Fram tills den nya appen lanseras i februari kan du använda vanliga Min Golf för att boka starttider på golfklubbar som har öppet för spel nu under vintern. 

Kom igång med nya Min Golf Bokning! 

När nya Min Golf Bokning lanseras i slutet av februari kan du ladda ner den kostnadsfritt via App Store (iOS) och Google Play (Android). Du kommer behöva ladda ner den nya appen, även om du haft den gamla i din mobil.

När du installerat nya Min Golf Bokning kan du logga in med ditt Golf-ID och Min Golf-lösenord och börja använda appen direkt. Appen är kopplad till ditt konto i Min Golf. Det gör att alla dina golfvänner, favoritklubbar och eventuella bokningar du gör i vanliga Min Golf även finns i appen.

Frågor & svar

Vill du veta mer om nya Min Golf Bokning och vad som händer med den gamla appen? Klicka på en fråga för att läsa svaret!

 1. När kommer den nya bokningsappen?
 2. Min Golf Bokning beräknas finnas tillgänglig i slutet av februari 2024. Den kommer då gå att ladda ner kostnadsfritt via App Store (iOS) och Google Play (Android).

  Logga in i Min Golf i slutet av februari eller början av mars, så får du info om nya Min Golf Bokning finns att ladda ner. Eller håll utkik på den här sidan, som uppdateras så snart appen finns tillgänglig.

 3. Hur bokar jag starttider innan den nya bokningsappen släppts?
 4. Du kan använda vanliga Min Golf för att boka starttider, registrera handicapronder, lägga till golfvänner och favoritbanor med mera, fram till slutet av februari då nya Min Golf Bokning släpps.

  Nya appen kommer att vara kopplad till ditt Min Golf-konto. Det du uppdaterat i vanliga Min Golf kommer att synkas med appen.

 5. Vad kan jag göra i den nya bokningsappen?
 6. Funktioner: Nya Min Golf Bokning innehåller allt som fanns i den tidigare appen, plus några ytterligare funktioner. Här är några exempel:  

  ✓ Bokning av starttider på alla golfklubbar som använder Min Golf som bokningssystem
  ✓ Betalning av greenfee
  ✓ Bokning och betalning av golfbil och andra uthyrningsartiklar (nyhet!)
  ✓ Pushnotiser med bekräftelser, påminnelser med mera
  ✓ Golfvänner och favoritbanor (synkat med Min Golf)
  ✓ Ankomstregistring (på klubbar som aktiverat det)
  ✓ Handicapregistrering
  ✓ Lista över kommande och spelade ronder

  OBS! Vissa funktioner är beroende av vilka inställningar golfklubben har aktiverat för Min Golf Bokning. Exempelvis fungerar bara ankomstregistrering, betalning och golfbilsbokning på klubbar som valt att erbjuda det via appen.

  Synkas med Min Golf: Min Golf Bokning är direkt kopplad till ditt konto i Min Golf. Du behöver alltså inte skapa något separat appkonto, utan loggar in med ditt Golf-ID och vanliga Min Golf-lösenord. Alla dina bokningar, golfvänner och favoritbanor uppdateras i realtid och syns både i appen och i vanliga Min Golf, oavsett var de skapats.

  Bokning utan Golf-ID: Även användare som inte har något (aktivt) Golf-ID kan använda Min Golf Bokning. De kan skapa ett konto och använda appen för att exempelvis boka starttider på Pay & Play-banor och i golfsimulatorer, hos de golfklubbar som erbjuder detta i Min Golf Bokning.

 7. Vad händer med den gamla bokningsappen?
 8. Den 20 december 2023 slutade den gamla versionen av Min Golf Bokning fungera som officiell bokningsapp till Min Golf. 

  Hade du den gamla appen installerad i din mobil finns den kvar om du inte gör något, under namnet Golfers Bokning. 

  Den innehåller nu enbart en hänvisning till att ladda ner en annan bokningsapp som heter Fade. Fade erbjuder möjlighet att boka starttider på ett begränsat antal golfbanor i Sverige och vissa i utlandet. Läs mer om Fade här.

 9. Jag har den gamla bokningsappen installerad. Får jag den nya automatiskt?
 10. Nej, du kommer behöva ladda ner och installera den nya appen som släpps i februari. Detta då det är en helt nyutvecklad bokningsapp som ersätter den tidigare appen.

  Den gamla appen finns kvar i din mobil om du inte gör något, under namnet Golfers Bokning, med hänvisning till en annan bokningsapp som heter Fade. Via Fade finns möjlighet att boka starttider på ett begränsat antal golfbanor i Sverige och vissa i utlandet.

 11. Min gamla bokningsapp har försvunnit/bytt namn. Vad har hänt?
 12. Om du hade den gamla appen Min Golf Bokning installerad finns den kvar i din mobil om du inte gör något, men under namnet Golfers Bokning. Den innehåller endast hänvisning till att ladda ner en annan bokningsapp med namnet Fade. Via den finns möjlighet att boka starttider på ett begränsat antal golfbanor i Sverige och vissa i utlandet.

  När nya Min Golf Bokning kommer i slutet av februari 2024 behöver du ladda ner och installera appen igen i din mobil om du vill använda den. 

 13. Jag har inte kunnat boka via gamla Min Golf Bokning på min golfklubb. Kommer den nya appen funka?
 14. Golfklubben bestämmer själv vilket eller vilka bokningssystem de vill använda för att boka starttider på sin bana. 

  På golfklubbar som använder Min Golf som bokningssystem kommer du i de flesta fall även kunna boka via appen Min Golf Bokning. Det är dock upp till klubben om de vill öppna för bokning via appen.

  På golfklubbar som inte använder Min Golf som bokningssystem kan du inte boka vare sig i vanliga Min Golf eller i Min Golf Bokning.

 15. Jag har bokat pay & play/simulatorgolf via den gamla appen. Vad gör jag nu?
 16. Kontakta golfklubben där du ska spela för att få information om hur du gör för att boka fram tills nya appen är lanserad.

  När den nya appen lanseras i februari kommer du att kunna boka tid på pay & play-banor, golfsimulatorer med mera, på de golfklubbar som väljer att erbjuda det via Min Golf Bokning. 

  Du kommer att kunna boka pay & play i appen även om du inte har ett (aktivt) Golf-ID, genom att skapa ett konto i Min Golf Bokning utan Golf-ID.