• Huvudpartner: Huvudpartner:

Det här är Swedish Golf Team

Det svenska golflandslaget, Swedish Golf Team, har verksamhet från 13 år och uppåt. Landslagsverksamheten innefattar fem uttalade landslagstrupper som kategorieras: damlandslag, herrlandslag, flicklandslag, pojklandslag och paragolflandslag

Dessutom finns det bevakning på spelare som i dagsläget är utanför respektive landslagstrupp, samt en framtidsverksamhet. Spelare inom framtidsverksamheten rekryteras i första hand från Supercamp. Om någon utanför landslaget gör ett bra jobb och presterar kommer den spelaren ha lika stora chanser att ta plats i kommande landslagsuppdrag, som de som idag ingår i landslaget.

Mål och vision

 • Landslagets vision

  • Att utvecklas som människa och spelare genom golfen

  Landslagets mål

  • Årligen två damer och två herrar bland topp 100 amatör och proffs

  • Internationella framgångar på högsta mästerskaps- och tournivå.

  • Svensk representation i Solheim Cup och Ryder Cup

Så jobbar coacherna

 • Silen - en metafor för värdegrunden i landslagsverksamhet

  Så jobbar coacherna

  Genom att ha ett nära samarbete med spelare och deras nätverk kommer nivån höjas på deras satsning och därmed säkerställa att spelaren får en tydlig handlingsplan utefter sina behov.

  Vi har uttalade landslag i vår verksamhet. Det betyder att vi har tagit ut ett antal spelare som kommer att ingå i landslaget.

  Vi har även bevakning på spelare som i dagsläget är utanför landslaget. Om någon utanför landslaget gör ett bra jobb och presterar kommer den spelaren ha lika stora chanser att ta plats i de uppdrag vår verksamhet skickar spelare till, som de som idag ingår i landslaget.

  Landslagets värdegrund beskrivs i Silen – glädje, hälsa, ansvar och ärlighet. För de som är uttagna till ett landslag är värdegrunden en bas i verksamheten som vi utgår från.

Spelarutveckling

 • Spelarutvecklingshjulet

  Spelarutvecklingshjulet som beskriver en spelares utveckling i golf.

  Erfarenhet har visat att helhet är viktigt så väl för prestation som för att människan (golfspelaren) ska må bra. För att säkerställa helheten jobbar landslaget med fem processer i spelarutvecklingshjulet; fysiskt, mentalt, tekniskt, socialt och strategiskt. 

  Landslaget jobbar utifrån visionen "att utvecklas som människa och spelare genom golfen" och gör detta genom att sätta individens utveckling i centrum, det vill säga spelaren är viktigare än systemet. Landslaget tror på starka nätverk och synergieffekter mellan olika miljöer. Kvalitet och långsiktighet är centrala i vår verksamhet. 

  De spelare som får en plats i landslagets verksamhet förväntas göra en insats i den omfattning som krävs för att nå resultat. Coacherna jobbar även individuellt med spelare, eftersom att ingå i ett landslag inte betyder att alla gör samma saker.

   

  Silen - en metafor för värdegrunden i landslagsverksamhet

  Silen

  Landslaget jobbar utifrån värdegrunden som beskrivs i "silen" – glädje, hälsa, ansvar och ärlighet. För de som är uttagna i landslaget är värdegrunden en bas i verksamheten. Detta är ett samarbete mellan spelare och coacher och ett vinna-vinna-upplägg där alla lever upp till och ansvarar för visionen och målen.

  Det finns också en verksamhet för de professionella spelarna, utmanarsatsningen.

  Landslaget jobbar med vetenskaplig förankring, evidensbaserade metoder samt beprövad erfarenhet. Verksamheten på proffsnivå består av ett coachteam, forskning och omvärldsanalyser. Genom att samarbeta med de allra bästa spelarna och deras nätverk ges tillgång till kunskaper och erfarenheter som sprids vidare i olika forum. I all verksamhet används kompetensen för att utveckla de yngre svenska spelarna, ledarna och tränarna i olika nätverk. 

  Förhoppningen är att detta inspirerar spelare och miljöer i Sverige på samma sätt som de inspirerar alla som jobbar inom landslaget.

Har du frågor? Kontakta:

Porträttbild på Katarina.

 

Huvudpartner:


Officiella partners:

 • AR functional partnerlogotyp
 • Folksam logotyp
 • Golfhäftet logotyp

Kategoripartners:

 • Capio partnerlogga