Formstarkt svenskt lag i EM


Sverige är titelförsvarare när lag-EM i golf för flickor avgörs på 10–14 juli på Forsgårdens Golfklubb. I de två senaste finalerna har Italien och Sverige ställts mot varandra och har en seger vardera.

Historiskt så är Sverige med åtta mästerskapstitlar mest meriterade sedan lag-EM för flickor tog plats i European Golf Associations mästerskapskalender 1991.

Sverige ställer i år upp med sex spelare utan erfarenhet av lag-EM. Det är dock ett lag som spelat bra golf och visat form med flertalet internationella segar under säsongen och när lag-VM avgjorde i Japan under juni månad tog de brons.

– Vi går in i årets europamästerskap med ett helt nytt lag. När året startade var det ett orutinerat lag sett till antal internationella uppdrag. Nu, sex månader senare, har de vid ett flertal tillfällen visat upp bra spel och också tagit mycket fina placeringar i de tävlingar vi spelat, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

Kajsa Arwefjäll tog tidigare i år hem Irish Girls Open Stroke Play Championship ett slag före Louise Rydqvist, Ingrid Lindblad segrade i Tyskland när German Girls Open avgjordes och förra veckan stod Ester Fägersten och Andrea Grimberg-Lignell överst i varsin åldersklass när Stenson Sunesson Junior Challenge spelades på Barsebäck G&CC med ett starkt nordiskt startfält till start.

EM-laget flickor:
Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb
Andrea Lignell, Hills Golfklubb
Kajsa Arwefjäll, Ljunghusen Golfklubb
Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb
Ester Fägersten, Hills Golfklubb
Louise Rydqvist, Värnamo Golfklubb

Coach: Carl Gustavsson
Kapten: KG Nissén

Det spelas även lag-EM för damer, pojkar och herrar i Europa denna veckan. Här nedan resultatlänkar till alla fyra mästerskapen.

2018 European Girls' Team Championship

2018 European Boys' Team Championship

2018 European Ladies' Team Championship

2018 European Amateur Team Championship