Har du barn i din närhet som vill börja spela golf? Oavsett om du är förälder, ledare eller på annat sätt delaktig i barnets liv, kan du som vuxen hjälpa, leda och inspirera. I Golfäventyret får barnet lära sig genom att spela golf och klara utmaningar i olika steg.

Utgå från spelet 

Välkommen till golfen! I Golfäventyret får barnet ha kul samtidigt som det lär sig golfen geom att spela och steg för steg "levla" vidare till nästa nivå. Genom regelbunden träning tar sig barnet successivt vidare genom level 1, 2, 3 och 4, och kan därefter spela på den stora banan. 

Här hittar du frågor, scorekort och information kring Golfäventyret. Nu är det bara att sätta igång – hjälp barnet att börja träna och ha riktigt kul tillsammans på golfbanan!

Häftet Golfäventyret

Golfäventyrethäftet – utveckling i golf med "levling"

Golfäventyrhäftet är till för alla barn. Ett tips är att ha den i bagen. Innehållet med olika övningar och utmaningar hjälper barnet att ta steget för steget i sin utveckling. Beställ ditt ex här för 20 kr styck + frakt. 

Så ser de fyra stegen ut

Bild med texten Level1 i vit text på blå bakgrund.

Level 1: 30-banan

Klicka här och svara på frågorna till 30-banan!

Scorekort 30-bana

Första steget är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer barnet att träna och testa på att de olika slagen.

Bild med texten Level 2 i vit text på orange bakgrun

Level 2: 50-banan

Klicka här för att svara på frågorna till 50-banan!

Scorekort 50-bana

Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård. Här behövs pricksäkerhet!

Bild med texten Level 3 i vitt på rosa bakgrund

Level 3: 100-banan

Klicka här för att svara på frågorna till 100-banan

Scorekort 100-bana

Nu gäller det att klara 100-banan, den riktiga banan, där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar man med en riktig golfboll. Barnet får lära sig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. I det här steget går ni också igenom hur man tar sig fram på banan och hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick. När detta steg är färdigt har barnet klarat Grönt Kort. Grattis! 

Bild med texten Level 4 i vitt på grön bakgrund

Level 4: Spel på stora banan

Klicka här för att svara på frågorna till Level 4 Regler
Klicka här för att svara på frågorna till Level 4 Golfvett

Regelfrågorna till stora banan håller på att uppdateras. Inom kort finns de på denna sida. Hjälp barnet att testa och lära sig reglerna – man kan spara många slag genom att ha koll på golfens regler.

Du hittar regelboken på webben här.

När barnet har klarat 100-banan är det redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54 och man kan gärna börja att spela från gulsvart (150-markering) eller annan platta eller utslagsplats som finns på banan. När barnet är redo kan det spela från annan utslagsplats längre bak. 

När barnet har klarat utmaningarna på alla fyra nivårer ber ni tränaren eller ledaren att printa ut ett diplom.

Lycka till!

 

Golfäventyret består av olika material

Häftet Golfens Ledarutbildning 1

Den orange boken och den tillhörande webbplatsen www.golf.se/golfaventyret vänder sig till dig som vill stötta barn i deras utveckling. Syftet är att ge dig verktyg och kunskap att skapa lärorika och inspirerande golfträningar för barn. Som ledare, förälder eller både och har du chansen att påverka barns och ungdomars liv genom golfen.

Golfens Ledarutbildning 1 – Golfäventyret finns att beställa på SISU idrottsböcker.

Läs mer på golf.se/ledarutbildning.

Bagbrickor

Ge uppmuntran och motivation för barnen genom att dela ut eller sälja en bagbricka när de klarat en level. Beställ Golfäventyrets bagbricka i formuläret här!

När barnen klarat alla utmaningar och spel på Level 1 får de en bagbricka att hänga på golfbagen. Efter varje level finns en ny bricka att hänga upp! Träna och spela tills de klarat utmaningarna – du behöver inte ha bråttom, fortsätt tills de är säkra på en level innan det är dags att gå vidare till nästa

Olikfärgade bagbrickor för olika levels i Golfäventyret

Filmer om Golfäventyret:

Golfäventyret i sociala medier

För mer information och frågor

Porträttbild på Ulrika.