Fortsätter Lydia Ko på den inslagna vägen slår hon Sörenstams rekord under årets första Major nästa vecka. Foto: Getty Images/Scott Halleran

Följa

Sörenstams rekord i fara

Annika Sörenstam radade under 2004 upp 29 rundor i rad under par. Lydia Ko är nu uppe i 27 raka...

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-29 Uppdaterad 2015-03-29

KIA Classic

Datum: 26-29 mars

Bana: Aviara Golf Club, Carlsbad, Californien, USA

Titelförsvarare: Anna Nordqvist, Sverige

Prissumma: 1 700 000 dollar

Rond ett:

“Ganska stabil och tråkig dag på banan”

Rond två:

Bogeyfri 66-runda av Pernilla Lindberg

Aktuell ställning

Att gå en runda under par är en våt och ouppnåelig dröm för 99 procent av alla golfare runt om i världen. Sedan finns det den procenten spelare som har det i sig och lyckas med bedriften med jämna mellanrum. Och så har Lydia Ko, som nu gjort det 27 rundor i rad. Jag repeterar – tjugosju gånger i rad. Det är så enastående bra gjort att man som åskådare har svårt att greppa att det faktiskt är sant. 

– Jag är inte förvånad att hon radar upp runda efter runda under par, för hon är så otroligt stabil och missar sällan. Det känns inte som någonting berör henne på banan, hon förstår nog inte själv hur bra hennes svit är, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf när ämnet kommer på tal efter den tredje rundan av KIA Classic. 

Anna om någon vet, hon fick nämligen följa den 17-åriga världsettan från första parkett under de första två rundorna av tävlingen då de spelade tillsammans. Och det är idel lovord Sveriges högst rankade spelare har att säga om sin tuffa motståndare. 

– Hon är otroligt duktig, att hon sedan bara är 17 år gammal finns egentligen inga ord för. Hennes närspel är nog det bästa på touren och i spelet från tee till green är hon hur stabil som helst. 

Inte sedan avslutningsrundan i Lorena Ochoa Invitational 2014 har Nya Zeeländskan noterat en runda “så dålig” som par. Huvudpersonen själv tar dock den uppmärksammade sviten med ro. 

– Det är ingenting jag går och tänker på ute på banan. För till syvende och sist är det slutresultatet i tävlingen som betyder något, inte vad du har fått för score på de enskilda rundorna, säger Lydia Ko till LPGA-tourens hemsida och utvecklar sitt resonemang. 

– Fast det är klart, jag har spelat rätt bra golf de senaste tävlingarna, speciellt när vi var i Australien, Nya Zeeland och Singapore. Så ja, när man väl tänker på det är det en rätt häftig svit jag håller på att sätta ihop, men tro mig när jag säger att det inte är någonting jag går och tänker på när jag väl spelar. 

För oss svenskar ��r sviten av rundor under par av extra intresse, då den nuvarande rekordinnehavaren är Annika Sörenstam. Vid en period under sitt sagolika 2004, då allt hon gjorde på golfbanan blev till succé, radade den tiofaldiga Major-vinnaren upp 29 rundor i rad under par. Det är ordentligt i farozonen att ryka om Lydia Ko fortsätter på den inslagna vägen. 

På herrsidan innehar Tim Petrovic rekordet på 26 raka rundor, en notering världens just nu bästa damspelare tangerade efter fredagens varv. 

De blågula spelarnas prestationer under KIA Classics tredje runda då? Tja, Anna Nordqvist svarade för sin lägsta runda så här långt i tävlingen, då hon fick sätta sin kråka på en prydlig 67:a när sista putten ramlat ner i koppen.

– Ännu en stabil runda, det känns som att spelet är riktigt nära att klicka och bli lågt. Jag skapade många birdiechanser, bland annat slog jag upp bollen på green på två på det långa femte hålet. Dessvärre smet eagleputten just precis förbi hålet. 

– Istället kom eaglen efter en långputt på 16:e hålet som var nåbart från tee idag. Tyvärr hade jag även några enkla bogeys som hindrade mig från att göra en riktigt låg score, men förhoppningsvis kan jag avsluta starkt nu och ta med mig den känslan till årets första Major nästa vecka. 

Med sina åtta under par delar Anna 20:e platsen med två andra spelare. Pernilla Lindberg som svarade för fredagens näst bästa runda föll tillbaka efter sin runda två över par. Minus tre totalt räcker till en delad 47:e plats. Leder tävlingen gör världsfyran Miriam Lee på -16.

Noceras 14:e ET-titel
Walker knockar fältet i Texas
Mikael Lundberg har slagläge

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-29
FöljaNyheter
Scroll to Top