Jimmy Walker träffade sin nuvarande fru när hon jobbade som volontär på Nationwide-touren 2004. Foto: Getty Images/Christian Petersen

Följa

Walker knockar fältet i Texas

Moving day - fast åt fel håll. Utmanarna till ledande Jimmy Walker åkte på soppatorsk, en efter en.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-29 Uppdaterad 2019-12-11

Valero Texas Open

Datum: 26-29 mars

Bana: TPC San Antonio Oaks Course, Texas, USA

Titelförsvarare: Steven Bowditch, Australien

Prissumma: 6 200 000 dollar

Rond ett:

Big Phll på rätt väg igen

Rond två:

Stjärnorna varvar upp inför US Masters 

Aktuell ställning

Det finns en kategori spelare som vinner sin första PGA-tour-tävling innan de ens hunnit komma ur tonåren. Som Jordan Spieth som var 19 år och 11 månader när han spelade hem John Deere Classic 2013. Sedan finns det den motsatta kategorin spelare, som harvar runt i tävlingar år efter år utan att se sitt namn överst på prispallen söndag eftermiddag när krutröken lagt sig över 18:e green. 

Jimmy Walker tillhör definitivt den senare kategorin. Eller vad sägs om att spela 187 PGA-tour-tävlingar utan att vinna? Trägen vinner sägs det och det är 36-åringen ett utmärkt bevis på. 

När väl den ack så efterlängtade första vinsten kom i Frys.com Open i oktober 2013 var det som att alla hämningar bara släppte. I ett nafs vann han två av de sju kommande starterna och blev plötsligt namnet på allas läppar. Vem var han? Hur kommer det sig att han fått det att lossna efter så många år bland den gråa massan spelare? Och har han vad som krävs för att vinna en Major? 

Frågorna var många och 2014 gav en fingervisning om att Walker har vad som krävs för att vara med i toppstriden i de stora tävlingarna långt in på söndagsronderna. Tre topptio-placeringar på fyra Major-starter är starka papper. 

Och av spelet att döma efter de tre första ronderna i Valero Texas Open är det inget större fel på formen. Inför finalrundan leder han tävlingen med fyra slag framför den ovan nämnda Texas-sonen Jordan Spieth. 

– Ingenting är klart ännu, hamnar du på fel ställen på den här golfbanan kan din ledning försvinna i ett nafs. Det gäller att du koncentrerar dig på att slå de slagen du behöver göra, det är mitt mål med finalrundan, säger Jimmy Walker till PGA-tourens hemsida inför avgörandet.

Skulle Walker och Spieth sluta bland de två främsta är det första gången sedan 1941 som två spelare från Texas lyckas med den bedriften i just den här tävlingen. Senast det hände var det Ben Hogan och Byron Nelson som gjorde upp om segern i det som kommit att kallas “Den bästa Texas Open genom tiderna”. Den gången drog ledande Nelson det längsta strået efter att ha besegrat Hogan i särspel efter att ha satt tävlingsrekord på 272 slag. Det återstår att se om Jimmy Walker kan kopiera den bedriften. 

David Lingmerth hade ett hyfsat utgångsläge att klättra från sin 18:e-plats, men ett elakt bogeystim med sex plumsar på sju hål i mitten av rundan grusade alla sådana planer. Med sin 76-runda ligger han på delad 42:a plats inför avgörandet, fem slag över par. Tre sämre är Fredrik Jacobson, 74 slag idag. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-29
FöljaNyheter
Scroll to Top