-
Intressanta möten del 1
Utöver att vi gick på utbildning och mässan hade vi också några spännande möten inbokade. Att nätverka, skapa nya kontakter och underhålla kontakter är också ett av våra uppdrag när vi åker över hit. Genom åren har vi SGF-bankonsulenter skapat många kontakter som vi också har tagit till Sverige för att få höra den senaste forskningen, trender eller rön inom greenkeeping. Detta anser jag som väldigt viktigt för att utveckla golfen framåt och jag tycker Sverige anammat många "nya" idéer och strategier genom åren!
Det första mötet vi hade var med Sam Bauer och Parker Anderson från Minnesota University.
Minnesota University har mycket gemensamt med Sverige då spelsäsongen och gräsarterna är nästan desamma. De har ett samarbete med USGA och deras forskning fokuserar mycket på miljöfrågor (hållbarhet) och att jobba med "more with less" inom golfbaneskötsel.Parker Anderson har studerat ett väldigt spännande ämne som fått stor uppståndelse i USA. I hans "Pace of play"-undersökning visade det sig att ju snabbare en green är, desto längre blir rondtiderna. Projektets mätningar gjordes på sju olika golfbanor under en treveckorsperiod. Mätningarna som gjordes var stimpmeter vs. rondtiden. Det var olika stimpmetervärde (hastighet) varje vecka och rondtiderna mättes med GPS-sändare. Summeringen blev att när stimpen exempelvis ökar från 10 till 11 så kan rondtiderna ökas med så mycket som 30 minuter. Detta kan såklart påverka hur uppleveslen eller ekonomin blir i slutänden på ett år.
Det har skapats debatt om detta i USA där det är lite hysteri kring hur "snabb" en green ska vara. Väldigt givande och spännade möte!
;t=2s
//Calle
-
GPS-system!
Lite mer reflektioner från mässgolvet. Något som var väldigt slående var att ny teknik kommer in mer och mer i golfbanebranschen. Fick se ett antal olika GPS-system som framför allt används när man ska spruta med kemiska medel eller gödning. Systemet är inte jättenytt då jordbruket har använt detta i många år. Det finns pengar att spara in om du kör ofta eller stora arealer!
Kolla denna film så lär du dig hur det fungerar!
//Calle