Kvinnliga pristagare SM D60

D60, D70: Två rockies vann SM-guld i Alvesta

Elisabeth Wilander, Tranås GK, vann sitt första SM guld som nybliven 60-åring. Hon vann till synes komfortabelt med 237 slag över 54 hål. Men efter henne var det hård konkurrens och det blev till slut fyra spelare på silverplats.

De som delade på 244 slag/ 54 hål är fr vä på bilden Cecilia Landelius, Mälarö GK Skytteholm, Eva Lindberg, Örebro City GC, Ingela Sandström, Alvesta GK, och Lena Törnros, Gräppås GK.

Barbro Rehnqvist, Ekerum GK, vann också sitt första SM guld. Som nybliven 70-åring slog hon till direkt med fint spel båda dagarna och vann på 156 slag. Silver till Catharina Thott, Barsebäck GCC, 170 slag och brons till Gunilla Eklund, Särö GK, 171 slag.

Fler nyheter

 1. D60: Eva Lindberg vann Order of Merit
 2. Senior Tour

  D60: Eva Lindberg vann Order of Merit

  Örebro City-spelaren höll undan trots missad finaltävling och tog hem totalsegern i 2018 års Senior Tour för andra året i rad.

  Porträttbild på Eva Lindberg, Örebro City G&CC, som tog hem Order of Merit 2018 i D60 Senior Tour för andra året i rad.

  Efter slutspelet på Landeryd Vesterby i slutet av september stod det klart att Eva Lindberg från Örebro City G&CC med sina totalt 477.75 poäng behöll sin förstaplats på årets D60-lista och vann Order of Merit för andra året i rad. Detta trots att Eva fått förhinder att deltaga och att Carina Strand, Albatross vann på den svårspelade banan.

  Tvåa på D60 Order of Merit 2018 kom Elisabeth Wilander, Tranås GK (459 poäng) och trea kom Carina Strand, Albatross GK (452 poäng).

  Stort grattis och tack för en bra säsong!

  Länkar till fullständiga resultatlistor:

  Order of Merit 2018

  Omgång 7 Landeryd Vesterby 

 3. D60: Ändring av internationellt uppdrag
 4. Senior Tour

  D60: Ändring av internationellt uppdrag

  I stället för att ha British Senior Open Championship som uppdrag för D60 har vi bestämt att skicka två damer till Spanska Seniormästerskapen. Det är numera mycket svårt att kvalificera sig till British, det krävs en handicap under 4.

  I Spanien spelar man två dagar dubbel och tre dagar singel slagtävling. Meningen med att skicka två spelare är att de spelar dubbel med varandra. 

  Uttagningsprincip:

  De två spelare som ligger högst på rankinglistan och inte varit med på Master 65+ (vårt inofficiella EM) får åka.

  2018 är det Elisabeth Wilander, Tranås GK och Cecilia Landelius, Mälarö Skytteholms GK, som får åka till Spanska Internationella Seniormästerskapen som spelas 5–9 mars 2019 på Real Club de Golf La Manga. 

  Elisabeth ligger tvåa och Cecilia ligger sexa på rankingen för 2018.

 5. Ny åldersgräns för herrar
 6. Senior Tour

  Ny åldersgräns för herrar

  Från och med 2019 återgår herrklasserna på SGF Senior Tour till att man måste fylla samma antal år som klassens namn under innevarande kalenderår för att få delta. Till exempel måste en spelare för att få delta i H30 vara född 1989 eller tidigare.

  Bestämmelsen att man fick vara född ett år senare infördes för några år sedan för att duktiga spelare skulle kunna spela till sig en plats på rankingen för att kunna få åka på representationsuppdrag nästkommande år när de hade uppnått tillräcklig ålder.

  Detta fungerande inte fullt ut då SM-veckan har, och alltid har haft, de åldersbestämmelser som nu återinförs vilket gjorde att dessa spelare ändå inte fick möjlighet till en korrekt ranking.

  Kaptenerna får i de uttagningsregler de fastställer ha fler wild cards för att kunna ta med duktiga spela re som deltar i åldersklassens tävlingar det första året för att lösa saken istället.