Bild på fem herrar som fick pris på SGF Senior Tour herrar 40 på Skyrups Golfklubb

Skyrups GK värd för årets första H40-tävling

23-24 april avgjordes första deltävlingen i skånska Skyrup. En bana som bjöd på fantastiskt snabba greener, fina bunkrar, snö, regn, och sol!

Första dagens spel bjöd på en hel del bra resultat. En kvartett ledde på +1 tätt följt av ett koppel på +2 och +3. På de snabba ondulerade greenerna var det många som hade problem men alla var överens att det var kul att få spela en bana med så snabba greener redan i april.

Dag 2 hade det varit -7 grader i Skyrup vilket ledde till försenad start med 20 minuter. Greenerna var ännu snabbare och Fredrik Widmark hade mätt till 11 på stimpen och några undrade om det var de frusna greenerna han hade mätt på. Andra ronden bjöd på riktigt aprilväder, solen sken i början av ronden men under dagen blev det både hagel, snö och regn. 

De som bemästrade banan och vädret bäst var Fredrik Kampe, Mariestads GK och Mats ”Doran” Dornell, Österåkers GK som bägge slutade på +4 efter de två varven. Det innebar särspel på hål 18 i ösregnet och för Doran var det bara att plocka ut klubborna från bilen som redan var redo för hemfärd. Fredrik Kampe gjorde en vacker birdie på första särspelshålet och det räckte till vinst och till sin första seger på H40-touren. Vi säger grattis och välkommen till oss på H40.

Vi tackar Fredrik Widmark med personal på Skyrups GK för en bra helg med fantastiska greener och en bana i mycket bra skick och hoppas att vi får komma tillbaka. Nu blickar vi framåt mot andra omgången som går på Mariestad 14-15 maj. Glöm inte anmäla er och ta gärna med er en kollega från din hemmaklubb så kan vi bli ännu fler som spelar på H40 touren!

Bilden: Pristagarna fr vänster Marcus Karlsson (3:a), Jonas Blomberg (4:a) Fredrik Kampe (1:a), Mats Dornell (2:a) och Johan Holmberg (5:a). Saknas på bild gör Jonas Abrahamsson (5:a)

Skribent

Jonas Blomberg, assisterande kapten herrar 40

Fler nyheter

 1. D50: EM Senior Ladies'
 2. Senior Tour

  D50: EM Senior Ladies'

  Uttagningar till individuella EM Senior Ladies'

  Följande spelare har blivit uttagna att spela Individuella EM (D50) som går på Royal Bled i Slovenien 14-16 juni:

  Maria Liberg, Upsala GK, Hélène Maxe, Albatross GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Lotta Rhedin, Kalmar GK, Anita Jansson, Sisjö GKoch Inger Sund, Öijared GK

  Ska bli spännande att följa spelarnas framgångar.

  Stort lycka till önskar vi!
  Ylva Z Skännestigh, Kapten D50, och Birgitta Ljung, Assisterande Kapten D50

 3. H60: Facebook
 4. Senior Tour

  H60: Facebook

  Nu äntligen har vi en ny separat Facebook-grupp för H60!

  Om du inte redan är inne i gruppen och vill gå med så gör så här:
  * öppna upp Facebook
  * skriv "H60 grabbarna" i sökrutan högst upp i vänster. Då ska gruppen komma fram.
  * tryck på "gå med".

  Välkommen!

  Ett tack till alla 70 grabbar för att vi har fått vara med på er sida.

  Med vänlig hälsning Uffe Bergstrand

 5. H30, H40: Stenhårda matcher i fyrnationslandskamp
 6. Svenska herrarna i fyrnationslandskamp 2017
  Senior Tour

  H30, H40: Stenhårda matcher i fyrnationslandskamp

  Sex spelare från H30 och H40 försvarade Sveriges färger i en fyrnationslandskamp på Golf du Rhin strax norr om Basel på franska sidan gränsen förra helgen. Den nyinstiftade tävlingen avgjordes över två dagar där samtliga länder först mötte varandra i en inledande omgång och där sedan ettan och tvåan spelade final och trean och fyran match om tredjepris.

  Lagen höll hög och jämna klass och för Sveriges del slutade det med en delad tredjeplats. I den inledande matchen mot Tyskland blev det förlust. Därefter följde oavgjort mot Österrike och en knapp förlust mot Schweiz. I tredjeprismatchen blev det sedan oavgjort mot värdnationen Schweiz.

  Resultat
  Varje lagmatch avgjordes med en foursome och fyra singelmatcher.
  Sverige–Tyskland 0,5–4,5
  Sverige–Österrike 2,5–2,5
  Sverige–Schweiz 2–3
  Match om tredjepris: Sverige–Schweiz 2,5–2,5
  Final: Tyskland–Österrike 3,5–1,5

  Svenska laget
  Fredrik Kampe 1-1-2 (vunna, oavgjorda, förlorade)
  Fredrik Johansson 2-0-3
  Jonas Kanje 1-1-2
  Patrik Johansson 2-0-3
  Mats Kinberg 1-0-4
  Stefan Nilsson 2-1-2