Tre manliga pristagare på SM herrar 50 2017

H50: Mattias Pernheden vinner SM

SM för H50 avslutat med en rafflande strid in i det sista. Möres fina bana dolde en kod till bra scorer som få av deltagarna lyckades knäcka. Bara Mattias Pernheden lyckades komma runt på par. Tätt följd av Peter Cernold och Mats Brandt.

Allt avgjordes på det diaboliska 18:e, där flaggplaceringen på avslutningsvarvet fick se både tre- och fyrputtar passera revy. Peter missade en kort birdieputt på hålkanten och Mattias treputtade från övre platån genom att sätta en 2-meters retur. I och med det fick Mattias äntligen en efterlängtad seger på en deltävling och kan nu titulera sig Svensk Mästare. Stort Grattis!! Även stort grattis till Peter och Mats som knep silver samt bronspengarna!!

Vi hade härliga dagar på en bra bana och ett mycket bra genomfört arrangemang. Vi såg bara glada miner hos alla spelare och vi vill tacka Möre GK med Mathias i spetsen för alla funktionärer och banpersonal som gjorde sitt yttersta för att vi skulle få så bra förutsättningar som möjligt!

Fler nyheter

 1. Nytt rankingsystem 2018
 2. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 3. H70: Byte av kapten
 4. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70

 5. D50: Ändring uttagning EM
 6. Senior Tour

  D50: Ändring uttagning EM

  Det har blivit en justering av uttagna spelare

  Följande spelare har blivit uttagna att spela Individuella EM (D50) som går på Royal Bled i Slovenien 14-16 juni:

  Maria Liberg, Upsala GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Lotta Rhedin, Kalmar GK, Anita Jansson, Sisjö GK, Inger Sund, Öijared GK och Britt Bergfors, Vasatorps GK,

  Ska bli spännande att följa spelarnas framgångar.

  Stort lycka till önskar vi!
  Ylva Z Skännestigh, Kapten D50, och Birgitta Ljung, Assisterande Kapten D50