H50: Mats Dornell segrade stort på Holm

U3 på Holm avslutad och vi fick en mycket trevlig helg även om vädret söndag eftermiddag var tvunget att släppa ytterligare några liter över Halmstad.

Med hela 18 spelare på par eller bättre och bara 4 slag efter ledande Peter Ingvarsson var det upplagt för en rafflande slutstrid under söndagen.
Av detta blev det inget. Mats Dornell fullkomligt krossade både bana och alla spelares segerambitioner! Med 64 slag (1 från banrekordet) vann han med 7 slag på 11 slag under par!!
2:a blev Paul Sjökvist och bronset gick till Cleas Andersson via särskiljning av hela 4 spelare på -3.

Hatten av för fina resultat och igen stort grattis till vinnaren Mats!

Ett extra stort tack till Holms GK med klubbchef Magnus och Pro Ulf i spetsen av hela personalstaben som gjorde sitt yttersta för att vi skulle få en fin bana i helgen. Med extremt svåra förutsättningar tack vare det ymniga regnandet lyckades de få till banan kanonbra!!

Fler nyheter

 1. Nytt rankingsystem 2018
 2. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 3. H70: Byte av kapten
 4. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70

 5. D50: Ändring uttagning EM
 6. Senior Tour

  D50: Ändring uttagning EM

  Det har blivit en justering av uttagna spelare

  Följande spelare har blivit uttagna att spela Individuella EM (D50) som går på Royal Bled i Slovenien 14-16 juni:

  Maria Liberg, Upsala GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Lotta Rhedin, Kalmar GK, Anita Jansson, Sisjö GK, Inger Sund, Öijared GK och Britt Bergfors, Vasatorps GK,

  Ska bli spännande att följa spelarnas framgångar.

  Stort lycka till önskar vi!
  Ylva Z Skännestigh, Kapten D50, och Birgitta Ljung, Assisterande Kapten D50