Svenska herrarna i fyrnationslandskamp 2017

H30, H40: Stenhårda matcher i fyrnationslandskamp

Sex spelare från H30 och H40 försvarade Sveriges färger i en fyrnationslandskamp på Golf du Rhin strax norr om Basel på franska sidan gränsen förra helgen. Den nyinstiftade tävlingen avgjordes över två dagar där samtliga länder först mötte varandra i en inledande omgång och där sedan ettan och tvåan spelade final och trean och fyran match om tredjepris.

Lagen höll hög och jämna klass och för Sveriges del slutade det med en delad tredjeplats. I den inledande matchen mot Tyskland blev det förlust. Därefter följde oavgjort mot Österrike och en knapp förlust mot Schweiz. I tredjeprismatchen blev det sedan oavgjort mot värdnationen Schweiz.

Resultat
Varje lagmatch avgjordes med en foursome och fyra singelmatcher.
Sverige–Tyskland 0,5–4,5
Sverige–Österrike 2,5–2,5
Sverige–Schweiz 2–3
Match om tredjepris: Sverige–Schweiz 2,5–2,5
Final: Tyskland–Österrike 3,5–1,5

Svenska laget
Fredrik Kampe 1-1-2 (vunna, oavgjorda, förlorade)
Fredrik Johansson 2-0-3
Jonas Kanje 1-1-2
Patrik Johansson 2-0-3
Mats Kinberg 1-0-4
Stefan Nilsson 2-1-2

Fler nyheter

 1. D30: Lisa Hed vann SM på Ringenäs GK
 2. Senior Tour

  D30: Lisa Hed vann SM på Ringenäs GK

  Grattis till Lisa Hed som efter en total score på 226 slag kunde titulera sig svensk mästare.

  Det blev en jämn kamp i D30-klassen och inför sista rundan var det flera som låg bra till för att ta hem årets titel som SM-vinnare. Men vi säger grattis till Lisa Hed från Hills GK som vann på 226 slag - stort grattis Lisa! På en fin andra plats kom Anni Berggren från Chalmers GK på 230 slag. Charlotte Ödman från Kungsbacka GK kom trea, bara ett slag efter tvåan, på 231 slag. Stort grattis alla pristagare och grattis Göteborg!

  En stor eloge vill vi också ge till Ringenäs GK.  De såg till att tävlingen genomfördes med guldkant. Bra jobbat alla inblandade, ingen nämnd och ingen glömd!

 3. D60: Elisabeth försvarade SM-titeln
 4. Senior Tour

  D60: Elisabeth försvarade SM-titeln

  Med imponerande ronder om 76, 76 och 78 vann Elisabeth Wilander SM i D60 i Laholm och försvarade därmed sin titel från 2017.

  Två slag efter kom Eva Lindberg och på 3:e plats Agneta Lindquist som gick från 8:e till 3:e plats sista dagen med en fantastisk 74:a!

  Varmt tack till Laholms GK för ett trevligt arrangemang!

 5. H30: Henrik Henningsson slutade trea i EM Mid-Amateurs
 6. Senior Tour

  H30: Henrik Henningsson slutade trea i EM Mid-Amateurs

  Henrik Henningsson slutade delad trea när EM för mid amateurs avgjordes på Blacksearama i Bulgarien. Spanjoren Carlos De Corral försvarade sin titel efter 69 på sista varvet.

  De svenska spelarna stod för en fin insats vid Svarta Havet. Förutom Henningssons tredjeplats så kom Claes Nikell sexa och Jonas Wallmo fjortonde.

  Blacksearama var ett tufft test och särskilt utslagsgivande från tee. Dessutom bjöd banan på ett mycket dramatiskt avslutningshål där precis allt kunde hända. Under sista dagens spel stod Henrik Henningsson för en magnifik birdie som tog honom upp till topp tre. Spelkamraten från Spanien Alejandro Larrazabal Corominjas noterades på samma hål för en elva efter att ha skickat tre bollar ut över klippkanten till höger och en in i vinplantagen till vänster.

  Vinnare blev Carlos De Corral som avgjorde på andra särspelshålet mot tysken Michael Thannhäuser. De Corral vann även 2017.