Pristagare SGF Senior Tour Damer 2017 Ljungbyheds GK

D50: Årets första tävling för damerna

Ljungbyheds GK bjöd på strålande väder och Helen Maxe stod för strålande spel

Äntligen var det dags för damerna på senior tourens första deltävling för säsongen 2017. Det var stor uppslutning så här vid första tävlingen och 47 startande i D50 klassen.

Ljungbyhed bjöd på en fin bana, vädret blev bättre än utlovat och en del spelare bjöd också på strålande spel.

Efter första dagen spel ledde Catharina Månsson med ett slag före Helene Maxe och tre slag före Sofia Grönberg-Whitmore. Men en riktigt bra sista rond på 68 slag tog Helen Maxe hem segern med tre slags marginal.

Stort Grattis till alla vinnare och ett stor tack till Ljungbyheds GK och Tävlingsledar-teamet men Ingegerd, Inger och Richard.

Nästa deltävling spelas på Värnamo GK 27-28 maj.

Hela tävlingsresultatet

Artikel från Helsingborgs dagblad

På bilden från vänster:
Maria Liberg Upsala GK, Catharina Månsson Vasatorps GK, Sofia Grönberg-Whitmore Halmstad GK, Helene Maxe Albatross GK, Cecilia Tillström Stockholms GK och Christin Möller Kristianstads GK i Åhus

Fler nyheter

 1. H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng
 2. Senior Tour

  H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng

  Tyvärr har vintern varit besvärlig för för många klubbar. För Årjängs GK har detta gjort att banan inte kommer att kunna presenteras i det skick som krävs den 18-19 maj då det var planerat att SGF Senior Tour H60 skulle genomföras. Kaptenerna för H60 har försökt att hitta andra arrangörsklubbar men inte lyckats. SGF har därför tillsammans med Årjängs GK beslutat att flytta tävlingen till 31 aug - 1 sep.

 3. Nytt rankingsystem 2018
 4. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 5. H70: Byte av kapten
 6. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70