Snön föll över Götaströms golfbana när damerna spelade!

Vår första Senior Tour tävling 2016 kommer att gå till historien. Att bryta för snö har aldrig inträffat för oss och är ju extremt ovanligt i sydsverige.

Allt började bra med sol och hyfsad temperatur på lördagen. Scorerna var bra och det såg ut som om D50 har fått en ny stjärna, Mia Liberg, Upsala GK, spelade på 74 slag.

Söndagen var kylig och mössa, vantar och överdragskläder var nödvändiga.
Mia fick riktigt bra motstånd och Viveca Hoff, Rya GK, ville visa nykomlingen vem som är bäst, tätt följd av Anette Djup Lidköpings Gk. Mia lyckades hålla undan och vann på 153 slag. Viveca Hoff kom 2:a på 154 och AnetteKDjup spurtade fint med 155 slag.

Alla i D50 klassen kom i mål innan snön kom.

I D60 klassen lyckades undertecknad få till en riktigt bra runda på 76 slag och Eva Hildebrand, Linköping GK, gick på 78 slag.

Trots det kalla vädret på söndagen var det många som spelade bättre på söndagen.
Tyvärr började det snöa när bästbollen var på 16:de hålet. Efter andraslaget var det inte lätt att hitta bollen och greenen blev snabbt helt vit. Domaren konstaterade att banan var ospelbar och temperaturen sjönk. Vi fick bryta p g a snö ...

Första ronden blev slutresultat. 1:a Barbro Rehnqvist, Ekerum, 76 slag, 2:a Eva Hildebrand, Linköping,78 slag.
Bästa D70 blev Britt-Marie Walltorp, Trelleborg GK.

Tack alla på Götaströms golfbana för allt arbete ni lagt ner för att vi skulle ha en bra bana och trivas hos er.
Barbro Rehnqvist

Fler nyheter

 1. H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng
 2. Senior Tour

  H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng

  Tyvärr har vintern varit besvärlig för för många klubbar. För Årjängs GK har detta gjort att banan inte kommer att kunna presenteras i det skick som krävs den 18-19 maj då det var planerat att SGF Senior Tour H60 skulle genomföras. Kaptenerna för H60 har försökt att hitta andra arrangörsklubbar men inte lyckats. SGF har därför tillsammans med Årjängs GK beslutat att flytta tävlingen till 31 aug - 1 sep.

 3. Nytt rankingsystem 2018
 4. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 5. H70: Byte av kapten
 6. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70