Fyra kvinnliga vinnare på Master D65, 2016

Sverige Europamästare i D65

Sverige (Viveca Hoff, Maja Hedén, Barbro Rehnqvist och Christina Birke) deltog för första gången i inofficiella EM för D65. 11 nationer deltog. Tävlingen spelades på Guadalminas Södra bana i Spanien med en tilltalande banuppsättning som gjorde att banan uppskattades av alla.

Tävlingen går över tre dagar och man spelar Fyrboll (2 st) första dagen och därefter singlar (4 st) i två dagar där de tre bästa resultaten räknas varje dag.

Efter 67 och 74 i Fyrbollarna ledde Sverige med sex slag. Andra dagen utdrygades ledningen till 12 slag före Schweiz och Spanien efter 78, 79 och 81 av Sverige. Tredje dagen bjöd på samma fina (!?) väder som varje dag, 28-32 grader. Sällan har så många paraplyer använts trots att det inte regnade! Sverige höll undan och vann till slut guldmedaljerna med 11 slag före Schweiz och ytterligare 11 före Spanien efter 74, 78 och 80 av Sverige. Viveca Hoff kom individuellt på tredje plats och Christina Birke delad fyra i singlarna.

Denna tävling är ytterligare ett bevis för vilken friskvårdssport golf är för alla. Så många äldre damer som spelar tuff tävlingsgolf! Ingen ger sig!

Fler nyheter

 1. Nytt rankingsystem 2018
 2. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 3. H70: Byte av kapten
 4. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70

 5. D50: Ändring uttagning EM
 6. Senior Tour

  D50: Ändring uttagning EM

  Det har blivit en justering av uttagna spelare

  Följande spelare har blivit uttagna att spela Individuella EM (D50) som går på Royal Bled i Slovenien 14-16 juni:

  Maria Liberg, Upsala GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Lotta Rhedin, Kalmar GK, Anita Jansson, Sisjö GK, Inger Sund, Öijared GK och Britt Bergfors, Vasatorps GK,

  Ska bli spännande att följa spelarnas framgångar.

  Stort lycka till önskar vi!
  Ylva Z Skännestigh, Kapten D50, och Birgitta Ljung, Assisterande Kapten D50