Kvinnlinga pristagare damer 60 på Vesterby 2017

D60: Stor tourfinal med shotgunstart

Tack Vesterby för en mycket trevlig helg med god mat, bra logi och rolig samvaro mellan åldersklasserna! Golfbanan är svår, eller kanske snarare greenområdena är svåra, med många bollar som rullar över kanterna ner i djupa svackor.

Gagga Westin o Katarina Vangdal

Vi i D60 hade lite sämre scorer än vanligt, men några var duktiga och klarade det bra.
Eva Lindberg från Örebro City G&CC vann både tävlingen på 164 slag och Order of Merit 2017, överlägset med 249 p.

På andra plats kom Elisabeth Wilander från Tranås GK på 167 slag. Elisabeth avancerade med detta resultat till andra plats även påOrder of Merit.

På tredje plats i tävlingen kom Cecilia Landelius från Mälarö GK Skytteholm på 169 slag.

Vi vill också tacka Katarina Vangdal, som under kamratmiddagen höll ett inspirerande föredrag om framtidens golfproffs. Och framför allt berättade om det framgångsrika flicklandslaget och deras resa och varför de blivit så duktiga.

Fler nyheter

 1. H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng
 2. Senior Tour

  H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng

  Tyvärr har vintern varit besvärlig för för många klubbar. För Årjängs GK har detta gjort att banan inte kommer att kunna presenteras i det skick som krävs den 18-19 maj då det var planerat att SGF Senior Tour H60 skulle genomföras. Kaptenerna för H60 har försökt att hitta andra arrangörsklubbar men inte lyckats. SGF har därför tillsammans med Årjängs GK beslutat att flytta tävlingen till 31 aug - 1 sep.

 3. Nytt rankingsystem 2018
 4. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 5. H70: Byte av kapten
 6. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70