Kvinnliga pristagare Scandinavian Seniors 2017

D60: Segrare på Scandinavian Seniors

Med en fantastisk avslutande Greensome på 74 slag vann Birgitta Ljung och Carina Strand åter Scandinavian Senior Ladies Double D60.

Birgitta Ljung och Carina Strand försvarade sin dubbeltitel i D60 på PGA

Svenskorna vann med tre slag före den skotska duon Penman/Johnston och ytterligare ett slag till schweiziskorna Gugliemone/de Werra. Först på fjärde plats kom nästa svenska lag bestående av Lise Bröndum och Christina Birke. Tävlingen spelades i år på Lakes Course på PGA Sweden National, en trevlig bana med fina greener och många både hot och möjligheter. 

Marie-Christine de Werra segrare i singeln D60 på PGA Sweden National

Den avslutande tredje ronden i Scandinavian Senior Ladies D60 Single på Lakes Course blev en tuff utmaning i regn och stark vind. Marie Christine de Werra bestod provet bäst. En fin avslutande 77:a gav henne segern med tre slag före Christina Birke och ytterligare ett slag till Viveca Hoff. På fjärde plats (trea i SGF Senior Tour D60) kom Eva Lindberg. 

Två spelare som ej varit med på Lag EM D65 togs därefter ut till att spela British Senior Ladies Amateur Open i september. Det blev Carina Strand och Eva Lindberg. Vi önskar dem lycka till!

Varmt TACK till PGA Sweden National för en väl genomförd tävling på en trevlig bana i utmärkt skick!

Fler nyheter

 1. H30: Henrik Henningsson slutade trea i EM Mid-Amateurs
 2. Senior Tour

  H30: Henrik Henningsson slutade trea i EM Mid-Amateurs

  Henrik Henningsson slutade delad trea när EM för mid amateurs avgjordes på Blacksearama i Bulgarien. Spanjoren Carlos De Corral försvarade sin titel efter 69 på sista varvet.

  De svenska spelarna stod för en fin insats vid Svarta Havet. Förutom Henningssons tredjeplats så kom Claes Nikell sexa och Jonas Wallmo fjortonde.

  Blacksearama var ett tufft test och särskilt utslagsgivande från tee. Dessutom bjöd banan på ett mycket dramatiskt avslutningshål där precis allt kunde hända. Under sista dagens spel stod Henrik Henningsson för en magnifik birdie som tog honom upp till topp tre. Spelkamraten från Spanien Alejandro Larrazabal Corominjas noterades på samma hål för en elva efter att ha skickat tre bollar ut över klippkanten till höger och en in i vinplantagen till vänster.

  Vinnare blev Carlos De Corral som avgjorde på andra särspelshålet mot tysken Michael Thannhäuser. De Corral vann även 2017.

 3. D30: Ulrika Johansson, Albatross GK vann på Haninge
 4. Senior Tour

  D30: Ulrika Johansson, Albatross GK vann på Haninge

  I tryckande värme under strålande sol och klarblå himmel var Ulrika den som behärskade spelet allra bäst under omgång tre av Senior Tour D30 på fina Haninge GK.

  Riktigt kul att se att så många som 25 stycken valde att komma till Haninge GK denna helg. Ett varmt tack går till klubben med dess funktionärer, banpersonal och domare för ett trevligt och väl genomfört arrangemang.

  Omgång 4  av Senior Tour D30 är SM som i år spelas på Ringenäs GK den 13-15 juli och anmälan stänger den 15 juni.

 5. D50: Särspel fick avgöra på Haninge GK
 6. Senior Tour

  D50: Särspel fick avgöra på Haninge GK

  Tredje omgången för året gick på fina Haninge GK utanför Stockholm. Klubben bjöd på ett fint arrangemang och vädret kunde knappast ha varit bättre.

  Efter 36 hål var det fyra spelare som landade på 153 slag och även denna gång var det därför dags för särspel igen där Louise Idestål, Delsjö GK, Anette Djup, Lidköpings GK, Helene Maxe, Albatross GK och Christin Möller, Kristianstads GK deltog.

  På första hålet gjorde samtliga par men på andra särspelshålet (hål 9) var det bara Helen och Louise som lyckades göra par och de gick då vidare till särspelshål nr. 3 (hål 1) där Louise avslutade med en fin birdie.

  Stort grattis till Louise och stort tack till Haninge för ett fint arrangemang!