Kvinnliga pristagare Scandinavian Seniors 2017

D60: Segrare på Scandinavian Seniors

Med en fantastisk avslutande Greensome på 74 slag vann Birgitta Ljung och Carina Strand åter Scandinavian Senior Ladies Double D60.

Birgitta Ljung och Carina Strand försvarade sin dubbeltitel i D60 på PGA

Svenskorna vann med tre slag före den skotska duon Penman/Johnston och ytterligare ett slag till schweiziskorna Gugliemone/de Werra. Först på fjärde plats kom nästa svenska lag bestående av Lise Bröndum och Christina Birke. Tävlingen spelades i år på Lakes Course på PGA Sweden National, en trevlig bana med fina greener och många både hot och möjligheter. 

Marie-Christine de Werra segrare i singeln D60 på PGA Sweden National

Den avslutande tredje ronden i Scandinavian Senior Ladies D60 Single på Lakes Course blev en tuff utmaning i regn och stark vind. Marie Christine de Werra bestod provet bäst. En fin avslutande 77:a gav henne segern med tre slag före Christina Birke och ytterligare ett slag till Viveca Hoff. På fjärde plats (trea i SGF Senior Tour D60) kom Eva Lindberg. 

Två spelare som ej varit med på Lag EM D65 togs därefter ut till att spela British Senior Ladies Amateur Open i september. Det blev Carina Strand och Eva Lindberg. Vi önskar dem lycka till!

Varmt TACK till PGA Sweden National för en väl genomförd tävling på en trevlig bana i utmärkt skick!

Fler nyheter

 1. Nytt rankingsystem 2018
 2. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 3. H70: Byte av kapten
 4. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70

 5. D50: Ändring uttagning EM
 6. Senior Tour

  D50: Ändring uttagning EM

  Det har blivit en justering av uttagna spelare

  Följande spelare har blivit uttagna att spela Individuella EM (D50) som går på Royal Bled i Slovenien 14-16 juni:

  Maria Liberg, Upsala GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Lotta Rhedin, Kalmar GK, Anita Jansson, Sisjö GK, Inger Sund, Öijared GK och Britt Bergfors, Vasatorps GK,

  Ska bli spännande att följa spelarnas framgångar.

  Stort lycka till önskar vi!
  Ylva Z Skännestigh, Kapten D50, och Birgitta Ljung, Assisterande Kapten D50