fem pristagare på SGF Senior Tour Damer 50 på Värnamo GK

D50: Helene Maxe tog även hem segern på säsongens andra deltävling

Mycket bra spel av tätduon resulterade i en spännande upplösning på de sista hålen. Efter varsitt par på 18:e så tog Helene hem säsongens andra deltävling med endast ett slag före Mia Lidberg. Mia stod för söndagens bästa rond, 71 slag, ett under par, härligt med röda siffror på leaderboarden.

Värnamos greenkeeper hälsade att "Damerna fick gärna komma tillbaka, han hade inte behövt att laga något på greenerna efter oss" vilket låter väldigt bra tycker jag!

Stort grattis till alla segrare och ett stort tack till Värnamo!

1. Helene Maxe Albatross Golfklubb 148 slag
2. Maria Liberg Upsala Golfklubb 149 slag
3. Christin Möller Kristianstads Golfklubb i Åhus 156 slag
4. Ylva Z Skännestigh Tobo Golfklubb 159 slag
5. Louise Idestål Delsjö Golfklubb 161 slag

På bilden från vänster: Louise Idestål, Ylva Z Skännestigh, Christin Möller, Helene Maxe och Maria Liberg.

Fler nyheter

 1. H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng
 2. Senior Tour

  H60: Nytt datum för tävlingen på Årjäng

  Tyvärr har vintern varit besvärlig för för många klubbar. För Årjängs GK har detta gjort att banan inte kommer att kunna presenteras i det skick som krävs den 18-19 maj då det var planerat att SGF Senior Tour H60 skulle genomföras. Kaptenerna för H60 har försökt att hitta andra arrangörsklubbar men inte lyckats. SGF har därför tillsammans med Årjängs GK beslutat att flytta tävlingen till 31 aug - 1 sep.

 3. Nytt rankingsystem 2018
 4. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 5. H70: Byte av kapten
 6. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70