Svenska damlaget i EM Lag D50 2017

D50: 6:a i Lag-EM i Slovakien

Lag EM för D50 spelades på Skalica Golf Resort i Slovakien. En fin inlandsbana med linkskaraktär med väl inbunkrade både fairways och greener. Banan hade tagit stryk av det torra vädret under sommaren men greenerna var snabba och svårlästa.

Efter att resan till Slovakien kantades av tre inställda flyg och försenat bagage för tre av spelarna så placerade sig laget på sjunde plats i kvalet bara fyra slag från fjärde plats. Bästa svenska spelaren i kvalet var Helene Maxe med fina 147 slag.

I kvartsfinalen mötte vi Tyskland där vi förlorade med knappast möjliga marginal med 2-3. I en jämn och välspelad match om femteplatsen vann vi mot Nederländerna med 4,5–0,5. I den tredje matchen mot Spanien avgjordes den på 18:de hålet i sista matchen där Spanien drog det längsta strået.

De åtta främsta lagen är väldigt jämna vilket gör att dagsformen avgör vilket lag som vinner. De svenska damerna spelade riktigt bra golf genom hela tävlingen där samtliga spelare bidrog med poäng, men tyvärr var det lite "stolpe ut" några gånger.

Birgitta Ljung
Kapten för EM-laget

Fler nyheter

 1. H30: Nikell starkast på Finspång
 2. H30: Nikell starkast på Finspång
  Senior Tour

  H30: Nikell starkast på Finspång

  Finspångs GK tog över årets andra tävling på touren. 
  Lotta Neumanns hemmabana mötte upp med bra väder, ett fläckfritt arrangemang och en lurig bana med svåra greener. 
  Claes Nikell bemästrade förhållandena bäst och vann på fina 141 (-3) efter att ha avslutat med 69 slag på söndagens finalvarv. 

  Tobias Fogelberg var tre slag efter och Per Nilsson tog bronset på 146. 

  Delade fyror var Jonas Kanje och Lars Christensen ytterligare tre slag efter.
  Nästa tävling på Skinnarebo i mitten av juni.

  Alla resultat från Finspång

 3. D60: Eva Hildebrand segrare
 4. D60: Eva Hildebrand segrare i Kalmar
  Senior Tour

  D60: Eva Hildebrand segrare

  Eva, tvåfaldig British Open vinnare D50, vann 2:a upplagan av årets Senior Tour i D60. Tävlingen gick på Kalmar GKs Nya Bana och Eva vann på fina 150 slag, ett slag före Viveca Hoff. Eva Lindberg, Carina Strand och Elisabeth Wilander delade 3:e platsen på 153.

  Stort tack till Kalmar GK för ett fint arrangemang, rolig bana, fint väder och många trevliga medhjälpare med Mårten Olander i spetsen!

 5. D50: Särspel fick avgöra på Kalmar GK
 6. Prisutdelning D50, segrare Christin Möller
  Senior Tour

  D50: Särspel fick avgöra på Kalmar GK

  Omgång två för säsongen spelades på fina Kalmar GK och på Nya banan.

  Hela 41 spelare i D50-klassen (totalt 94 spelare sammanlagt i de tre klasserna) kom till start denna fina maj-helg.

  Efter första dagens spel var det nio damer inom tre slag vilket bäddade för en härlig kamp dag två. Efter andra dagens spel med många bra resultat visade det sig att två spelare landade på 143 slag. Helene Maxe, Albatross GK och Christin Möller, Kristianstads GK startade på hål 1 igen och på andra särspelshålet rullade Christin i en birdie för vinst.

  Stort grattis till Christin!

  Vi riktar såklart ett stort tack till Mårten Olander och hans team från Kalmar GK för ett väldigt fint mottagande och en proffsigt arrangemang!