Kvinnliga pristagare på D30 Upsala GK 2017

D30: Tätt i toppen inför avgörandet!

Bualee Maliwan, Hagge GK, kom till U5 på Upsala GK som en ny människa. Efter att ha drabbats av kristallsjukan under SM med svår yrsel och illamående blev det rast/vila i en vecka innan hon var frisk igen. Hon tog taktpinnen första rundan och gick +1 på Upsala GK's vackra bana.

Tätt följd av Maria Ringdahl, Kalmar GK, på +2 och en rookie för i år från Nybro GK, Johanna Karlsson, på +3 gick de tre ut i ledarboll på söndagen som bjöd på lite friskare vindar än vad vi hade att tampas med på lördagen.

När röken lagt sig hade Maria Ringdahl handen på segerstatyetten och seger nummer två var bärgad under årets tour efter en bländande runda på -1! På andra plats kom en kämpande Bualee men gladast av alla var nog den glatt spurtande trean, Elisabeth Ekblom, Mariestads GK, som kom in på fina 75 slag dag två.

Pristagare på Upsala från vänster: Bualee, Maria, Elisabeth och Gagga

Stort tack till alla som kom, till Upsala GK och deras greenteam som levererar en bana i toppklass samt till alla funktionärer och tävlingsledare!

Fler nyheter

 1. Nytt rankingsystem 2018
 2. Senior Tour

  Nytt rankingsystem 2018

  Inför 2018 har seniorgruppen tillsammans med SGF beslutat att införa ett nytt rankingsystem (Order-of-Merit) som kommer att administreras i GIT Tävling. En konsekvens av detta blir att det nya rankingsystemet kommer att baseras på samma fördelningsmodell av prispengar som professionella tävlingar använder sig av.

 3. H70: Byte av kapten
 4. Senior Tour

  H70: Byte av kapten

  Under ca 25 år har jobbat ideellt inom golfen, på klubbnivå som ledamot i TK på Kungsängen under 16 år (var ordförande TK under 8 år), som hcp-ansvarig i 18 år. Som distriktsdomare under 8 år och som Chief Marshal på Scandinavian Masters under 17 år.

  Känns som att jag med gott samvete kan dra mig tillbaka och lämna över stafettpinnen avseende H70's Senior Tour till en efterträdare med lite mer energi än vad jag har numera....

  Bertil och jag har diskuterat detta och har hittat en efterträdare som också accepterat - det blir Krister Jacobsson som nu blir ny assisterande Kapten, ett garanterat mycket gott val!! Bertil ta över som Kapten.

  Känns mycket bra att så här smidigt kunna lämna över och jag önskar Krister lycka till med jobbet!
  Självfallet kommer jag att delta i årets Senior Tour - dock inte lika frekvent som tidigare.

  /Ulf
  _____________________________________
  Ulf Schröder
  Kapten emeritus, SGF Senior Tour H70

 5. D50: Ändring uttagning EM
 6. Senior Tour

  D50: Ändring uttagning EM

  Det har blivit en justering av uttagna spelare

  Följande spelare har blivit uttagna att spela Individuella EM (D50) som går på Royal Bled i Slovenien 14-16 juni:

  Maria Liberg, Upsala GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Lotta Rhedin, Kalmar GK, Anita Jansson, Sisjö GK, Inger Sund, Öijared GK och Britt Bergfors, Vasatorps GK,

  Ska bli spännande att följa spelarnas framgångar.

  Stort lycka till önskar vi!
  Ylva Z Skännestigh, Kapten D50, och Birgitta Ljung, Assisterande Kapten D50