Senaste nytt

 1. D50: Sofia Grönberg-Whitmore segrare på Stora Lundby
 2. Kvinnliga segrare damer 50 på Stora Lundby GK 2017
  Senior Tour

  D50: Sofia Grönberg-Whitmore segrare på Stora Lundby

  Årets sjätte uttagningstävling vanns av Sofia Grönberg-Whitmore. Stora Lundby bjöd på en toppad och mycket trevlig bana. Hård vind och regnskurar gjorde inte banan enklare.

  Trots förutsättningarna bjöds det på några riktigt bra resultat.

  Stort grattis till
  1.a Sofia Grönberg-Whitmore, Halmstad Golfklubb 151 slag
  2.a Åsa Johansson Storsjöbygdens Golfklubb 157 slag
  3.a Christin Möller, Kristianstads Golfklubb i Åhus 158 slag
  (På bilden från vänster Åsa, Sofia, Christin)

  Stort tack till Stora Lundby som bjöd på ett fint arrangemang!

  / Ylva Z Skännestigh
  Kapten D50

 3. H40: Avslutning på Arboga GK
 4. D30: Rebecca Sörensen vinnare på Stora Lundby
 5. Kvinnliga pristagare på Damer 30 på Stora Lundby GK 2017
  Senior Tour

  D30: Rebecca Sörensen vinnare på Stora Lundby

  Det var Göteborgstjejerna som dominerade på Stora Lundby i helgen när den sjätte uttagningstävlingen i D30 spelades. Extra roligt att hemmaspelaren Rebecca Sörensen vann med finfina 148 slag. Stort grattis Rebecca!

  Tvåa kom Lena Florin från Chalmers GK på 157 slag och på delad tredje plats kom Ulrika Johansson från Albatross GK och Emely Albrektson från Göteborgs GK på 158 slag.

  Stora Lundby Golfklubb bjöd på en utmanande bana med många tuffa flaggplaceringar och jättefina greener. En stor eloge till all personal på Stora Lundby för en väl genomförd tävling i ett utmanande väder. Det gjorde ni bra!

 6. D30: Tätt i toppen inför avgörandet!
 7. Kvinnliga pristagare på D30 Upsala GK 2017
  Senior Tour

  D30: Tätt i toppen inför avgörandet!

  Bualee Maliwan, Hagge GK, kom till U5 på Upsala GK som en ny människa. Efter att ha drabbats av kristallsjukan under SM med svår yrsel och illamående blev det rast/vila i en vecka innan hon var frisk igen. Hon tog taktpinnen första rundan och gick +1 på Upsala GK's vackra bana.

  Tätt följd av Maria Ringdahl, Kalmar GK, på +2 och en rookie för i år från Nybro GK, Johanna Karlsson, på +3 gick de tre ut i ledarboll på söndagen som bjöd på lite friskare vindar än vad vi hade att tampas med på lördagen.

  När röken lagt sig hade Maria Ringdahl handen på segerstatyetten och seger nummer två var bärgad under årets tour efter en bländande runda på -1! På andra plats kom en kämpande Bualee men gladast av alla var nog den glatt spurtande trean, Elisabeth Ekblom, Mariestads GK, som kom in på fina 75 slag dag två.

  Pristagare på Upsala från vänster: Bualee, Maria, Elisabeth och Gagga

  Stort tack till alla som kom, till Upsala GK och deras greenteam som levererar en bana i toppklass samt till alla funktionärer och tävlingsledare!

 8. H70: Bertil Josefsson segrare på Fullerö
 9. Tre manliga pristagare på Fullerö H70 2017
  Senior Tour

  H70: Bertil Josefsson segrare på Fullerö

  Fullerö bjöd på en fantastisk bana med snabba, luriga greener och underbart golfväder under båda dagarna.

  Tyvärr var deltagarantalet lite lågt, men vi hoppas på en återhämtning under sista deltävlingen om 5 veckor på Falsterbo.

  Resultatet blev en repris från Kungsängen med Carl och Bertil i särspel. Denna gång avgjorde dock Bertil till sin fördel med en birdie på andra särpelshålet. Hårt i toppen av rankingen nu med ett slags skillnad mellan Carl och Bertil.

 10. D60: Segrare på Scandinavian Seniors
 11. Kvinnliga pristagare Scandinavian Seniors 2017
  Senior Tour

  D60: Segrare på Scandinavian Seniors

  Med en fantastisk avslutande Greensome på 74 slag vann Birgitta Ljung och Carina Strand åter Scandinavian Senior Ladies Double D60.

  Birgitta Ljung och Carina Strand försvarade sin dubbeltitel i D60 på PGA

  Svenskorna vann med tre slag före den skotska duon Penman/Johnston och ytterligare ett slag till schweiziskorna Gugliemone/de Werra. Först på fjärde plats kom nästa svenska lag bestående av Lise Bröndum och Christina Birke. Tävlingen spelades i år på Lakes Course på PGA Sweden National, en trevlig bana med fina greener och många både hot och möjligheter. 

  Marie-Christine de Werra segrare i singeln D60 på PGA Sweden National

  Den avslutande tredje ronden i Scandinavian Senior Ladies D60 Single på Lakes Course blev en tuff utmaning i regn och stark vind. Marie Christine de Werra bestod provet bäst. En fin avslutande 77:a gav henne segern med tre slag före Christina Birke och ytterligare ett slag till Viveca Hoff. På fjärde plats (trea i SGF Senior Tour D60) kom Eva Lindberg. 

  Två spelare som ej varit med på Lag EM D65 togs därefter ut till att spela British Senior Ladies Amateur Open i september. Det blev Carina Strand och Eva Lindberg. Vi önskar dem lycka till!

  Varmt TACK till PGA Sweden National för en väl genomförd tävling på en trevlig bana i utmärkt skick!

 12. D50: Hemmaspelaren Maria Liberg startade med banrekord
 13. Senior Tour

  D50: Hemmaspelaren Maria Liberg startade med banrekord

  Hemmaspelaren Maria Liberg, Upsala Golfklubb, stod som segrare vid SGF Senior Tours femte deltävling för året. Efter en öppningsrond på 66 slag (banrekord) så ledde Mia med hela sju slag inför andra dagens spel.

  Helen Maxe från Albatross Golfklubb knappade dock in så efter 36 spelade hål så stod Mia som segrare med totalt 143 slag, ett slag bättre än Helen.
  Cecilia Tillström Stockholms Golfklubb slutade på en fin tredje plats.
  Grattis till alla!

  Stort tack till Upsala GK till ett fint arrangemang en superfin bana!

 14. H40: Referat från SM
 15. Senior Tour

  H40: Referat från SM

  Se text och bilder från SM H40 i nedanstående referat

 16. D60: Brons till Sverige i D65
 17. Fyra kvinnliga bronsmedaljörer i EM för D65
  Senior Tour

  D60: Brons till Sverige i D65

  ag EM för D65 spelades i Turin, bröderna Molinaris hemmabana, samtidigt som SM gick hemma. Banan var otroligt lång och scorerna blev därefter.

  Detta hindrade inte att det blev mycket jämnt till slut. Schweiz vann med ett slag före Italien och Sverige. Italien vann över Sverige på bättre borträknat resultat och det blev således brons till Sverige. Jämnare kan det inte bli!
  Laget bestod av Viveca Hoff, Anki Hermansson, Maja Hedén och Christina Birke

 18. D50: Spelare nu uttagna till EM Senior Ladies Lag
 19. Senior Tour

  D50: Spelare nu uttagna till EM Senior Ladies Lag

  Följande spelare har blivit uttagna att representera Sverige vid Lag EM: Helene Maxe, Albatross GK, Maria Liberg, Upsala GK, Christin Möller, Kristianstads GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Louise Idestål, Delsjö GK och Anette Djup, Lidköpings GK.Birgitta Ljung, Eksjö GK är medföljande kapten.

  Lag EM spelas i år Golf Resort Skalica, Slovakien 5-9 september.

  Vi önskar hela laget lycka till!
  /Ylva Skännestigh & Birgitta Ljung
  Kapten och assisterande kapten för D50