Svenska juniormästare i slagspel

Det blev en otroligt spännande sista dag på Vallda G&CC som både bjöd på lite regn, vind och tillslut strålande solsken. Nu står det klart vilka som är juniormästare i slagspel 2017. Frida Kinhult Skaftö GK och Christoffer Rahm Kungsbacka GK.

Ledarna efter 54 spelade hål på Skandia Tour Elite höll nerverna i spel under finalronden från start till slut. Inför sista hålet i ledarbollen skilde det endast ett slag mellan första och andra placering i båda klasserna. Åskådare och släktingar var nervösa inför de sista puttarna.

Frida Kinhult Skaftö GK satte birdieputten på 18:e hålet och segern var hemma. I år vann Frida sin första internationella tävling, Ladies Amateur Championship och nu är hon även svensk juniormästare i slagspel.

Desiree Andersson Ljunghusens GK fick ihop en riktigt bra sista rond, dagens bästa score på 67 slag (-5) ledde till en andra placering i flickklassen.

Spännande avslut blev det även på killsidan, hemmaspelaren Oscar Teiffel kom in på totalt två under par, då Chrtistoffer Rahm låg på tre under par med ett hål kvar att spela. Christoffer satte par putten och vann sin första Skandia Tour Elite tävling. Efter sommaren väntar college i North Carolina.

Efter fyra dagar på Vallda G&CC har spelarna verkligen fått känna på att spela i i vind från alla olika håll. Därmed har det varit tuffa förhållanden, extra stor eloge till alla tävlandes som kämpat under dessa dagar. JSM slag 2017 är över och glada spelare lämnar tävlingen.   

Vi tackar Vallda G&CC för en mycket fin bana och bra engagemang! Nästa omgång av Skandia Tour Elite är det dags att utse två nya juniormästare, men denna gång i matchspel som går av stapeln på Ringenäs GK.

 

Resultat 

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd 

 

 

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.