Nordfors och Pålsson leder eliten

Första dagen av tre i Skandia Tour Elite omgång 1 är just färdigspelad. 156 spelare har tagit sig till Abbekås Golfklubb för att delta i årets första tourtävling och ledarna i klubbhuset efter 18 hål är Anna Nordfors från Göteborgs Golf Klubb och Christoffer Pålsson från Vasatorps Golfklubb.

Skandia Tour har i år fått ett nytt upplägg med tre olika nivåer istället för tidigare fyra. Vi har sagt hejdå till Skandia Tour Elit, Riks, Regional och Distrikt och välkomnar nu Skandia Tour Elite, Future och First.

Denna helg inleder vi tourens högsta nivå på Abbekås Golfklubb i Skåne. En ytterligare nyhet är att vi utökat startfältet till 156 spelare (tidigare 78) i tävlingen. 102 killar och 54 tjejer har kvalificerat sig till tävlingen och gör i helgen upp om vinsten. Det spelas 18 hål varje dag från fredag till söndag med cut efter morgondagens rond. 45 killar och 24 tjejer plus delningar får spela tredje varvet.

Efter dagens spel har vi två ledare i klubbhuset. Anna Nordfors från Göteborgs Golf Klubb på tjejsidan och Christoffer Pålsson från Vasatorps Golfklubb på killsidan. Anna kom in i Recording Area med en score på ett över par, två slag före flera delande tvåor där vi bland annat hittar Abbekås hemmaspelare Maja Stark.

Christoffer Pålsson var faktiskt den enda spelare som tog sig runt på banan med röda siffror. Med två bogeys och hela fem birdies blev resultatet tre under par.

- Jag hade ett bra flyt i spelet och puttade bra. Jag är ganska van vid att spela i vind och idag nyttjade jag fördelarna med den, berättar Christoffer efter ronden.

Imorgon väntar 18 nya hål för många revanschsugna spelare. Leaderboarden finns nedan, första start 08:00.

Leaderboard

Startlista rond 2

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.