Pokal JSM Match 2017

Jämnt kring kvalstrecket efter första dagen av JSM Match

32 tjejer och 64 killar gör upp om att bli svenska juniormästare i matchspel. Idag och imorgon spelar de för att bli topp 16 och ta sig vidare till den traditionella matchstegen. Efter 36 spelade hål toppar Ringenäs GK:s Ingrid Lindblad tabellen i tjejklassen och Pontus Nyholm från Gävle GK killarnas tabell. Runt kvalstrecket ser det ut att bli en riktigt hård kamp under morgondagen.

Junior SM i match spelas i år i ett nytt format. Idag har spelarna ställts mot sex motståndare i varsin sexhålsmatch. Varje vunnet hål har gett tre poäng och delningar en poäng. Läs mer om upplägget här.

Imorgon väntar ytterligare tre stycken sexhålsmatcher innan vi vet vilka 16 killar och tjejer som fortfarande har chansen att titulera sig svensk mästare.

I tjejklassen har Ingrid Lindblad tagit tillvara på fördelen med hemmabana och inlett starkt. Hon toppar tabellen med 60 poäng. På en andraplats hittar vi Sara Kjellker från Ljunghusens GK på 56 poäng.

Killarnas tabell leds av Pontus Nyholm från Gävle GK på imponerande 76 poäng. På en andraplats, åtta poäng efter, hittar vi Albin Bergström från Ljunghusens GK.   

JSM Match spelas i år på Ringenäs GK och det har bjudits på perfekta förhållanden. Spelarna vittnar om att det krävts birdie, om inte eagle, för att samla på sig en tre-poängare. Vädret då? Optimalt golfväder med en temperatur strax över 20 grader och en behaglig bris. Vi hoppas att veckan fortsätter i samma stil! Stort tack till tävlingsledningen och alla funktionärer från Ringenäs GK för en mycket lyckad första dag.      

Torsdagens startlista och leaderboard hittar du här.

Kolla in bilder från tävlingen här.

Skribent

Sofia Pettersson

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.