HIO första dagen på JSM slag

Vi är nu ett steg närmre att kora årets juniormästare i slag 2017 som spelas på Vallda G&CC. Första dagen har inte varit alltför stilla, hårda vindar har gjort golfspelet svårt för de tävlande. Men för Maja Stark från Abbekås GK verkar inte vinden vara några problem, Maja kom in med dagens bästa resultat på 67 slag (-5).

Ylva Forslund Vreta Kloster GK gjorde sin första hole in one på 15.e hålet efter sex spelade hål.

- Längden var 145 m och jag stod och velade mellan en järnsexa och järnfemma. I och med motvind slog jag en svag järnfemma som landade uppe på en liten höjd av greenen och bollen rullade rakt i hål. Riktigt kul att få se den gå i hål och äntligen spräcka nollan berättar en glad Ylva.

Förra omgångens vinnare av Skandia Tour Elite, Gustav Andersson Falköpings GK har även under första ronden på JSM slag visat upp bra spel. Efter dagens rond är Gustav ledare i pojkklassen med ett resultat på 68 slag (-4).

Vallda G&CC är i mycket bra skick med fina greener. Spelarna tycker att det är en rolig bana men inte alldeles enkel. Vallda G&CC har greenområden som är utmanande för spelet och där det gäller att tänka en extra gång.

Många spelare har kommit in på liknande resultat och det är två hela dagar kvar innan cuten dras vilket ska bli spännande att följa. Imorgon hoppas vi på att vindarna avtar för att få lite mer sommartemperatur. Samtidigt spelas Vallda bäst i desssa blåsiga förhållande då banan i stora drag påminner om Skottska linksbanor och där är det sällan lite vind!

 

Resultat

Startlista rond 2 

Bilder

 


Skribent: Rebecka Arneryd

 

 

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.