Corinne och Gustav tog hem segern på eliten

Skandia Tour omgång 2 är nu avslutad efter en mycket spännande sista dag på Åtvidabergs GK. Gustav Andersson Falköpings GK levererade en riktigt bra sista rond som höll hela vägen in. Ledaren från andra tävlingsdagen Corinne Vidén Hulta GK lyckades hålla i sitt spel till en seger i flickklassen.

Det blev minst sagt en spännande finalrond på killsidan mellan Marcus Sundlöf Botkyrka GK, Gustav Andersson Falköping GK och Erik Nordlund Österåkers GK. Det var en jämn topp långt in på dagen innan det stod klart vem som skulle ta hem titeln som vinnare av Skandia Tour Elite omgång 2. Gustav Andersson från Falköpings GK klättrade snabbt upp till toppen och vann till slut med ett slag.

Gustav Andersson hade en stabil rond med endast en bogey som först kom på 17:e hålet.

- Puttarna gick i idag till skillnad från de andra två dagarna, berättar Gustav.

Gustav har varit iväg på college och har precis kommit hem, han har tidigare spelat många tävlingar på elite men det här var den första vinsten på denna nivå vilket gjorde det extra roligt.

 Första Skandia Tour Elite vinsten blev det även för Corinne Vidén.

- Jag kom på en andra placering på första omgången i år som spelades på Abbekås GK och nu gick det äntligen hela vägen berättar en riktigt glad Corinne.

På en andra placering fyra slag efter kom Desireé Andersson Ljunghusens GK.

Vi tackar Åtvidabergs GK och alla trevliga spelare som deltagit under helgen.
Nästa omgång av Skandia Tour Elite hålls på Vallda G&CC och då ska det göras upp om vem som kommer blir juniormästare i slag 2017.

Reslutat 

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.