En flicka i blå tröja och vit keps står bredvid en pojke i gul tröja och vit keps och håller i varsin prisbuckla

Tog hem segern redan vid andra starten på elit

Skandia Tour Elit på Arvika GK är nu avklarad för pojkar och flickor. Dagen inleddes med mycket bra förutsättningar, svag vind och en bana i bra skick ledde till att spelarna kom in med låga scorer. Vinnaren i tjejklassen blev Linn Grant som endast spelat på elitnivå en gång innan.

Linn Grant från Rya GK tog hem sin första  Skandia Tour Elit vinst på totalt +7. Ett slag därefter kom Sofie Bringner från Hills GK.

-  Spelet under dagen var liknande som gårdagens, relativt stabilt och fick i viktiga puttar. Det är andra gången jag spelar på Elit så verkligen roligt att få vinna såhär tidigt på denna nivån, berättar Linn.

Med fem birdies och endast en bogey vann Johannes Axell Skandia Tour Elit på Arvika GK. Inledde ronden imorse med tre raka birdies som höll sig hela vägen och totalt kom Johannes in på -4, som även är helgens bästa score bland pojkarna. 

-  Försökte hitta tillbaka till spelet vilket funkade bra, satte framförallt många puttar som gjorde att det blev en låg score.

Efter regn hela natten sprack vädret upp till första start och bjöd på strålande solsken. Men regnet den här gången var inte helt fel, greenerna blev något mjukare vilket gynnat många spelare om man tittar på dagens resultat. Framförallt tjejerna har varit glada när de kom in i scoringarea och fått bollen att stanna på greenerna.

Vi tackar Arvika GK för en fantastiskt bra helg och nästa gång av Skandia Tour Elit är det säsongens sista omgång som går av stapeln på Vasatorps GK.

Reslutat 

Bilder 

Skribent: Rebecka Arneryd

 

 

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.